Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius perspėja dėl dvasinio vėžio

Popiežius Pranciškus penktadienį pagerbė daugiau kaip 300 žmonių, žuvusių per balandį Pietų Korėjoje įvykusią kelto katastrofą, atminimą ir paragino šalies gyventojus, kurie yra vieni turtingiausių Azijoje, saugotis dvasinio „vėžio“, dažnai lydinčio turtingas visuomenes.
Popiežius Pranciškus atvyko į Pietų Korėją
Popiežius Pranciškus atvyko į Pietų Korėją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrąją savo pirmojo vizito Azijoje dieną popiežius susitiko su aukų šeimomis ir kai kuriais tą katastrofą išgyvenusiais žmonėmis, o paskui aukojo mišias pasaulio futbolo čempionato stadione Tedžono mieste centriniame šalies regione, kuriose dalyvavo maždaug 50 tūkst. žmonių.

Mieste šimtai medžių buvo papuošti geltonais kaspinais žuvusiųjų, daugiausia – moksleivių, atminimui. Keltas „Sewol“, kuris buvo su struktūriniais defektais ir smarkiai perkrautas, apvirto ir nuskendo per įprastą reisą balandžio 16 dieną.

Popiežius paragino „kovoti su materializmo, kuris slopina autentiškas dvasines ir kultūrines vertybes, ir nežabotos konkurencijos, kuri generuoja savanaudiškumą ir nesantaiką, dvasios pagunda“

Vieno žuvusiųjų tėvas Lee Ho-Jinas paprašė popiežiaus, kad būtų pakrikštytas kataliku. Popiežius pasakė „taip“ ir pats šeštadienį Seule suteiks krikšto sakramentą, sakė atstovas.

Mišių pabaigoje Pranciškus pasimeldė už žuvusiuosius, tuos, kurie liko gyvi, ir už šios „didžiulės nacionalinės katastrofos“ aukų giminaičius.

„Tegu šis tragiškas įvykis, kuris privertė gedėti visus korėjiečius, sustiprina jų įsipareigojimą solidariai dirbti drauge bendram labui“, – sakė Pranciškus.

Anksčiau, sakydamas homiliją, popiežius paragino „kovoti su materializmo, kuris slopina autentiškas dvasines ir kultūrines vertybes, ir nežabotos konkurencijos, kuri generuoja savanaudiškumą ir nesantaiką, dvasios pagunda“.

Pasak popiežiaus, žmonės turėtų vertinti savo tikėjimą kaip „priešnuodį nevilties dvasiai, kuri, regis, tarsi vėžys auga visuomenėse, kurios išoriškai yra turtingos, bet dažnai patiria vidinį liūdesį ir tuštumą“.

Popiežius savo penkių dienų vizitą Pietų Korėjoje pradėjo ketvirtadienį. Pagrindinis jo kelionės tikslas yra vadovauti Azijos katalikų jaunimo susirinkimui ir paskelbti palaimintaisiais 124 žmones, 18-ajame amžiuje nužudytus dėl savo tikėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius