Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus atvyko į Ugandą

Tęsdamas savo kelionę po Afriką popiežius Pranciškus penktadienį atvyko į Ugandą, kur prie lėktuvo jį vėl pasitiko dainuojantys ir šokantys žmonės, pranešė AFP reporteris.
Popiežiaus Pranciškaus vizitas Afrikoje
Popiežiaus Pranciškaus vizitas Afrikoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranciškus į Ugandą atvyko po trijų dienų viešnagės Kenijoje, kur į jo aukojamas mišias atviroje erdvėje susirinko minios žmonių ir kur popiežius pliekė korupciją ir turtuolių mažumą, sukaupusią savo turtus vargšų sąskaita.

Ugandos prezidentas nuo 1986 metų Yoweri Museveni, kurio perrinkimas prognozuojamas kitais metais trečiai kadencijai, pasakė, kad jam „garbė priimti popiežių Pranciškų“ ir pažymėjo, kad popiežiaus „užuojauta vargšams ir jo dvasios nuoširdumas yra padrąsinimas mums visiems“.

Didžiulės minios susirinko Entebėje, esančioje už maždaug 30 km į pietus nuo sostinės Kampalos, kur vėliau penktadienį prezidentūroje Pranciškus susitiks su Y.Museveniu .

Žmonės telkėsi palei kelius, vietomis keturgubomis eilėmis, gatvių žibintai papuošti juodai geltonai ir raudonai juostuotomis vėliavėlėmis, tautinės vėliavos spalvomis.

„Šis popiežius man jau trečias, bet man ne nuobodu, mes esame palaiminti!“ – sakė 55-erių Agnes Mubuya, sėdinti ant plastmasinės kėdės šaligatvyje prie savo tarnybos Entebėje.

Vilkinti geltoną suknelę, geriausią sekmadieninę, ji turėjo prisisegusi ant krūtinės ženkliuką „Welcome Pope Francis to Uganda“ (Sveikas, popiežiau Pranciškau, atvykęs į Ugandą).

„Norėčiau, kad jis pakalbėtų apie korupciją, kurios yra per daug Ugandoje. Tikimės, kad jis gali atnešti politinių pokyčių. Jis turėtų pakalbėti su Museveni: jeigu popiežius gali atsistatydinti, tai kodėl ne prezidentas“, – sakė A.Mubuya.

Policininkai ir kariai, ginkluoti šaunamaisiais ginklais ir lazdomis, išsirikiavo palei kelią, kariniai pikapai laksto pirmyn ir atgal gatve.

„Šis popiežius man jau trečias“, – sako ir 60-metis Henry Mutambo, protestantas, vilkintis laisvas kelnes ir palaidus marškinius, stovėdamas ant vejos krašto netoli prezidentūros.

„Dabartinis popiežius, Pranciškus, jis rūpinasi žmonėmis, visa visata, nepaisant politinės ar religinės priklausomybės“, – pažymėjo jis.

Prieš šį vizitą buvo sustiprintas saugumas, kad islamistų sukilėliai iš „al Qaeda“ Rytų Afrikos atšakos, nepasinaudotų proga surengti išpuolių.

Popiežius sakė esąs atsikratęs baimių, ir jį esą „labiau jaudina uodai“.

Sekmadienį Pranciškus vyks į Centrinės Afrikos Respubliką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius