Popiežius Pranciškus ragina G-20 viršūnių susitikimo dalyvius siekti taikos Sirijoje

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį kreipėsi į pasaulio lyderius, besirenkančius į Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą Rusijoje, ieškoti taikaus būdo Sirijos krizei išspręsti ir perspėjo „nesiekti bergždžio karinio sprendimo“.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iš širdies kreipiuosi... į dalyvaujančius lyderius, kad jie padėtų rasti kelius ir įveikti nesutarimus bei nebesiekti bergždžio karinio sprendimo“, – rašoma Pranciškaus laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, G-20 viršūnių susitikimo šeimininkui.

„Geriau tegul vėl bus įsipareigojama siekti, drąsiai ir ryžtingai, taikaus sprendimo per dialogą ir šalių derybas“, – sakė jis.

„Dar daugiau, visos vyriausybės turi moralinį įsipareigojimą daryti viską, kas įmanoma, kad užtikrintų humanitarinę pagalbą kenčiantiems dėl konflikto ir šalyje, ir už jos sienų“, – kalbėjo pontifikas.

Šeštadienį popiežius Pranciškus paragino pasaulį rugsėjo 7 dieną vieningai melstis ir pasninkauti už Siriją, jam dalyvaujant keturias valandas truksiančioje vigilijoje Šv.Petro aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius