Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus rugpjūtį lankysis Pietų Korėjoje

Popiežius Pranciškus rugpjūčio mėnesį atvyks penkių dienų vizito į Pietų Korėją, pirmadienį patvirtino pareigūnai.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Popiežius, kuris į Pietų Korėją turėtų atvykti rugpjūčio 14 dieną, ketina susitikti su Pietų Korėjos prezidente Park Geun-Hye ir dalyvauti Azijos Romos katalikų jaunimo suvažiavime, kuris vyks centriniame Tedžono mieste, pranešė prezidentūros pareigūnas.

Pontifikas taip pat turėtų dalyvauti 124 korėjiečių, kurie tarp 1791 ir 1888 metų buvo nužudyti dėl savo religinių įsitikinimų, beatifikavimo ceremonijoje, pranešė Pietų Korėjos Katalikų Bažnyčia.

„Popiežiaus vizitas suteiks galimybę paskleisti meilės ir taikos žinią šiaurės rytų Azijoje“, – nurodoma prezidentės atstovo pareiškime.

Seulo arkivyskupas kardinolas Andrew Yeom Soo-Jung pareiškė, kad ši kelionė turėtų atnešti taiką į suskaldytą Korėjos pusiasalį ir viltį „neturtingiems ir atstumtiems“ žmonėms

Seulo arkivyskupas kardinolas Andrew Yeom Soo-Jung pareiškė, kad ši kelionė turėtų atnešti taiką į suskaldytą Korėjos pusiasalį ir viltį „neturtingiems ir atstumtiems“ žmonėms, sakoma jo pareiškime.

„Mes tikimės, kad popiežiaus kelionė prisidės prie Korėjų susitaikymo ir taikos“, – nurodoma jame.

Korėjos vyskupų konferencijos vadovas vyskupas Peteris Kang U-ilas pareiškė, kad šis vizitas bus „pirmas žingsnis taikos pasaulyje link“.

„Aš manau, kad tai, jog pirmajai savo kelionei į Aziją jis pasirinko Korėjos pusiasalį, kyla iš jo taikos siekių pusiasalyje ir visame pasaulyje bei noro pasimelsti kartu su Azijos jaunimu“, – nurodoma P.Kang U-ilo pareiškime, kurį cituoja naujienų agentūra „Yonhap“.

Kadangi 1950-1953 metų Korėjos konfliktas baigėsi paliaubomis, o ne taikos sutartimi, abi Korėjos techniškai tebekariauja.

Maždaug 50 mln. gyventojų turinčioje Pietų Korėjoje yra daugiau nei 5 mln. katalikų.

Pranciškaus pirmtakas popiežius Benediktas XVI per savo aštuonerius metus trukusį pontifikatą nesilankė Azijos šalyse, nors šio kontinento evangelizavimas yra vienas pagrindinių Vatikano prioritetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius