Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius ragina jaunimą nebijoti siekti kunigystės

Popiežius Benediktas XVI pirmadienį paragino jaunus žmones įgyvendinti savo „pašaukimą“ kunigystei, nors Katalikų bažnyčia šiuo metu išgyvena sunkų laikotarpį dėl pedofilijos skandalų.
Popiežius Benediktas XVI laimina susirinkusiuosius Šv. Petro aikštėje.
Popiežius Benediktas XVI laimina susirinkusiuosius Šv.Petro aikštėje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nebijokite, jauni žmonės, jeigu Viešpats jus šaukia pasirinkti religinį, vienuolišką ar misionierišką gyvenimo kelią“, – sakoma popiežiaus laiške kovo 28 dieną minimos Pasaulio jaunimo dienos proga.

„Mes galime dalytis didžiuliu džiaugsmu su tais, kurie drąsiai į jį atsako, – sakoma su pastaruoju metu užgriuvusia pedofilijos skandalų keliose Europos šalyse lavina kovojančio pontifiko laiške. – Norėčiau pakviesti jaunimą ir paauglius labai atidžiai įsiklausyti į Viešpaties pašaukimą dvasininko kelyje.“

Tačiau tie, kurie „jaučia pašaukimą santuokai“, turėtų jam paklusti „su tikėjimu, žadėdami sukurti tvirtą pagrindą didelei ir ištikimai meilei“.

Airijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Olandijoje ir popiežiaus gimtojoje Vokietijoje kilus skandalų dėl į viešumą iškilusių kunigų vykdytų vaikų tvirkinimo atvejų, vis dažniau abejojama Bažnyčios reikalaujamo kunigų celibato prasmingumu, nors praėjusią savaitę popiežius pasisakė už celibatą, pavadindamas jį visiško atsidavimo ženklu ir įsipareigojimu Viešpačiui.

Šiemet Pasaulio jaunimo diena sutampa su katalikų savaitę prieš Velykas švenčiamu Verbų sekmadieniu ir bus minima Šv.Petro aikštėje.

Jono Pauliaus II pradėtas ir tradicija tapęs Pasaulio jaunimo dienų minėjimas paprastai trunka kelias dienas ir kas dvejus ar trejus metus vyksta užsienyje. 2011 metų rugpjūčio mėnesį Pasaulio jaunimo dienos bus švenčiamos Madride.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius