Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Šv.Petro aikštėje pasveikino 5 tūkst. migrantų

Popiežius Pranciškus sekmadienį pasveikino 5 tūkst. tikinčiųjų migrantų specialiose mišiose Šv.Petro aikštėje, paminint pasaulinę migrantų ir pabėgėlių dieną, ir ragino juos branginti savo „kultūrą ir brangias vertybes“.
Popiežius Šv.Petro aikštėje pasveikino 5 tūkst. migrantų
Popiežius Šv.Petro aikštėje pasveikino 5 tūkst. migrantų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jūsų buvimas čia, šioje aikštėje, yra vilties Dievu ženklas. Neleiskite, kad iš jūsų būtų atimta ši viltis ir gyvenimo džiaugsmas“, – sakė jis, baigdamas savaitinę „Viešpaties angelo“ maldą ir kreipimąsį.

Po maldos popiežius su didele meile sveikino Vatikane esančias etnines bendruomenes ir „žmones, kurie padeda migrantams ir juos priima“.

Pranciškus ne kartą ragino Europos valstybes priimti žmones, bėgančius nuo karo ir vargų per šią didžiausią po Antrojo pasaulinio karo žemyno migrantų krizę.

Po maldos popiežius su didele meile sveikino Vatikane esančias etnines bendruomenes ir „žmones, kurie padeda migrantams ir juos priima“.

„Brangūs migrantai ir pabėgėliai, kiekvienas iš jūsų nešate istoriją, kultūrą ir brangias vertybes, – sakė Pranciškus. – Deja, daugelis iš jūsų patyrėte vargą, priespaudą ir baimę“.

Renginys buvo dalis Katalikų Bažnyčios jubiliejinių Gailestingumo metų, kuriuos Pranciškus sekmadienį pavadino „ migrantų jubiliejumi“.

Pranciškus taip pat maldėsi už ekstremistų atakų Burkina Fase ir Indonezijoje aukas ir sakė, jog prašo Dievo, kad tarptautinės bendrijos pastangos siekti taikos sulauktų rėmimo.

„Tegu Dievas priima juos Savo namuose“, – apie aukas sakė pontifikas.

Mažiausiai 28 žmonės žuvo, kai su „al Qaeda“ susiję ekstremistai šią savaitę surengė ataką prieš viešbutį ir kavinę Burkina Faso sostinėje Vagadugu.

Dar aštuoni žmonės žuvo per mirtininko išpuolį ir musulmonų kovotojų šaudymus Džakartoje Indonezijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius