Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijoje dingusios britų mergaitės Madeleine tėvai reikalauja atnaujinti tyrimą

Portugalijoje dingusios britų mergaitės Madeleine McCann tėvai trečiadienį prašė atnaujinti bylos tyrimą ir sakė esą pavargę nuo „gražių ir nereikalingų“ pareigūnų žodžių.
Taip atrodė Madeleine 2007-aisiais.
Taip atrodė Madeleine 2007-aisiais. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Madeleine McCann

Pasak mergaitės tėvų Gerry ir Kate McCann, britų ir portugalų vyriausybės darė ne viską, kad surastų Madeleine, kuri buvo pagrobta prieš pusketvirtų metų, kai jai buvo treji, iš viešbučio.

„Visuomenė mano, kad mūsų vyriausybė ir portugalai vis dar jos ieško, – sakė G.McCannas interviu laikraščiui „The Sun“. – Tačiau tiesa yra ta, kad ieško tik privatūs detektyvai“.

„Mes jaučiam, kad mus nuvylė. Madeleine vis dar nėra, o kažkur yra jos pagrobėjas“, – pasakojo tėvas.

Pasak poros, Portugalijos policija liovėsi intensyviai ieškoti mergaitės praėjus vos kelioms savaitėms po jos dingimo 2007 metų gegužę. Tuomet paiešką perėmė tėvai, šiam tikslui įkūrę fondą „Find Madeleine“.

Šią savaitę jie paskelbė peticiją internete, kurioje ragina abiejų šalių vyriausybes atnaujinti bylą. Oficialiai bylos tyrimas buvo nutrauktas 2008 metų liepą.

„Aš pavargau nuo tų gražių nereikalingų žodžių, – sakė K.McCann. – Įrodymų yra apstu visur – mes turime tam tikrų įrodymų, portugalų policija jų turi. Tačiau negalime nieko daryti, kol nesudėjome jų kartu“.

Pasak vienmečių, 42–jų metų Gerry ir Kate McCannų, šiuo metu šeimos turimų pinigų užteks apmokėti privačių detektyvų darbui iki kito pavasario.

Tačiau ir po to tėvai neketina pasiduoti.

„Nėra jokių įrodymų, kad Madeleine būtų nukentėjusi fiziškai. Mes turime ir toliau ieškoti jos ir pagrobėjų, – sakė G.McCannas. – Joks tėvas nepaliktų savo vaiko“.

Tuo tarpu Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad „vyriausybė nori užtikrinti, kad yra daroma viskas, kas tik įmanoma, siekiant pažangos Madeleine paieškoje. Britanijos valdžia ir toliau palaikys kontaktą su portugalais ir informuos Madeleine šeimą apie bet kokią pažangą“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius