Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijoje sugauti britų narkotikų prekeiviai

Portugalijos pietuose atsirado anglų mafija. Tiksliau, narkotikų mafija. Kaip išsiaiškinta po keturių įtariamųjų arešto, nusikalstama organizacija užsiėmė narkotikų gamyba, skelbia britų spauda.
Hašišas
Hašišas / Policijos nuotr.

Nusikaltėlių grupuotė buvo išaiškinta po tyrimo, kurį atliko Portugalijos ir Britanijos policija, ieškodama Portugalijoje dingusio 26 metų brito Jameso Rosso. Škotijoje gyvenęs vyras spalio 5 d. atskrido į Portugalijos kurortą Algarvę ir dingo. Spalio 15 d. J.Rosso žmonai paskambino 47 metų Johnas Macleanas ir pranešė, kad jos vyras guli be sąmonės narve vidury miško sulaužytomis rankomis, kojomis ir šonkauliais. Šitaip skambinantysis norėjo priversti moterį ieškoti pinigų, kuriuos J. Rossas buvo skolingas J.Macleanui.

Šį telefono pokalbį įrašė Britanijos policija. Vėliau buvo nustatyta, kad skambinta iš telefono būdelės prie prekybos centro Montižo miestelyje. Portugalijos policija greitai susekė J. Macleaną ir jo bendrus. Pastatų, kuriuos Montižo apylinkėse nuomojosi J. Macleanas su savo sėbrais, komplekse buvo aptikta aukšto lygio narkotikų gamybos laboratoriją. Pareigūnai paskaičiavo, kad šioje laboratorijoje per pusmetį buvo pagaminta kvaišalų daugiau nei už 1 mln. eurų.

Dingusio J.Rosso laboratorijoje nebuvo. Jis atsirado po trijų dienų – pats ištrūko iš jam įrengto kalėjimo ir pėsčiomis atėjo iki artimiausios gyvenvietės. Nusikaltėliai jam buvo nupjovę kairę ausį, du kairės rankos pirštus ir tris kojų pirštus. Ant jo kūno buvo matyti daug nudeginimų.

J.Rossas pareigūnams prisipažino gabenęs į Angliją hašišą. Jis buvo skolingas J.Maclean 12 tūkst. eurų, todėl šis nusprendė pamokyti J.Rossą. Pastarasis dabar pasirengęs bendradarbiauti su teisėsaugininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius