Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėtas oficialus tyrimas dėl Nicolo Sarkozy kampanijos finansavimo

Dėl buvusio Prancūzijos prezidento Nicolo Sarkozy 2012-ųjų rinkimų kampanijos finansų pradėtas oficialus tyrimas. Antradienį jis atvyko į Paryžiaus teismą, kur buvo apklaustas.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, tai susiję su nesėkmingais jam 2012-ųjų metų rinkimais, kai jis nebuvo perrinktas, o jo kampanijos išlaidos viršijo leistiną ribą du kartus.  

61-erių N.Sarkozy antradienį buvo apklaustas ir informuotas, kad pradėtas tyrimas. Jis dar kartą paneigė žinias apie klaidingą apskaitą. Buvęs šalies vadovas tvirtino nežinojęs detalių apie kampanijos finansus. 

Byla yra susijusi su viešųjų ryšių kompanija „Bygmalion“, kuri organizavo kai kuriuos N.Sarkozy kampanijos pasirodymus ir yra kaltinama didžiule klaidingos apskaitos sistema. Kampanijos išlaidų limitai buvo 22,5 mln. eurų, o „Bygmalion“ yra kaltinama užrašiusi maždaug 18,5 mln. eurų N.Sarkozy Respublikonų partijai, kuri tuo metu vadinosi UMP, o ne kampanijai.

Keli „Bygmalion“ darbuotojai, tarp jų – buhalteris, ir vienas N.Sarkozy kampanijos komandos aukšto rango narys pripažino buvus sukčiavimą, bet nė vienas netvirtino, kad eksprezidentas apie tai žinojo.

Kol kas neaišku, ar N.Sarkozy bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. 2017-aisiais jis vėl bandys siekti šalies prezidento posto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius