Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžius nebenori matyti V.Putino Prancūzijoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas planavo šią savaitę vykti į Paryžių, kur vyks oficiali ceremonija, skirta žuvusiems rusų ekspedicinio korpuso, atsiųsto padėti Prancūzijos armijai Pirmojo pasaulinio karo metais, kariams. Tačiau Prancūzijos prezidentas neplanuoja susitikti su V.Putinu, pastebi ukrinform.ua.
Vladimiras Putinas ir Francois Hollande'as
Vladimiras Putinas ir Francois Hollande'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors Paryžius jokios oficialaus pareiškimo šiuo klausimu nepadarė, kitos savaitės Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o darbotvarkėje nėra įrašyta, kad Prancūzijos vadovas ketintų susitikti su Rusijos prezidentu.

Balandžio 23 dieną, kai V.Putinas turėtų atvykti į Prancūziją, F.Hollande'o darbotvarkėje numatytas susitikimas su šalies premjeru Manueliu Wallsu, dalyvavimas Ministrų tarybos posėdyje, susitikimas su gynybos ministru. Popiet Prancūzijos vadovas vyksta į šalies pietus, Karmo miestą, paminėti 100-ųjų socialistų lyderio Jeano Jaures mirties metinių. Karmo mieste F.Hollande'as taip pat susitiks su vietine bendruomene. Balandžio 24 dieną Prancūzijos prezidentas susitiks su Lenkijos premjeru Donaldu Tusku.

Praėjusį mėnesį Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas pareiškė, kad V.Putino apsilankymas gali būti atšauktas. Jis sakė, kad Prancūzija su Rusija ketina aptarti, ar pastaroji tikrai mano, kad V.Putino vizitui dabar yra tinkamas metas.

Prancūzijos spauda anksčiau rašė, kad suplanuotas V.Putino vizitas Prancūzijoje šalį stumia į nepatogią situaciją, nes tarp Rusijos ir Vakarų tvyro kelis dešimtmečius nematyta įtampa dėl Krymo aneksijos ir agresyvių veiksmų Rytų Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius