Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija ir Rusija susitarė dėl kompensacijos už neperduotus karo laivus „Mistral“

​Prancūzija ir Rusija po aštuonis mėnesis trukusių derybų susitarė, kokią sumą Paryžius turės sumokėti Maskvai, atlygindamas už sužlugdytą kontraktą dėl dviejų „Mistral“ klasės karo laivų perdavimo, penktadienį pranešė vienas aukšto rango Rusijos pareigūnas.
„Mistral“ tipo laivas „Vladivostok“ Prancūzijoje
„Mistral“ tipo laivas „Vladivostok“ Prancūzijoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Derybos visiškai baigtos; dėl visko jau nuspręsta – tiek dėl laiko, tiek dėl kiekio“, – Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ ketvirtadienio vakarą citavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėją karinio ir techninio bendradarbiavimo reikalams Vladimirą Kožiną.

„Tikiuosi, kad pasirašysime susitarimą dėl kontrakto užbaigimo kiek įmanoma greičiau“, – pridūrė jis.

Paryžius nutarė įšaldyti 1,2 mlrd. eurų vertės sutartį, kai Vakarų šalys paskelbė sankcijas Maskvai dėl Krymo aneksijos ir numanomos pagalbos Ukrainoje veikiantiems prorusiškiems separatistams.

Neaiškumas dėl abiejų „Mistral“ jūrų desanto laivų likimo temdė Prancūzijos ir Rusijos ryšius ilgiau negu metus: Paryžius nutarė įšaldyti 1,2 mlrd. eurų vertės sutartį, kai Vakarų šalys paskelbė sankcijas Maskvai dėl Krymo aneksijos ir numanomos pagalbos Ukrainoje veikiantiems prorusiškiems separatistams.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pirmadienį sakė „artimiausiomis savaitėmis“ nuspręsiantis, ar reikia nutraukti tą kontroversišką sutartį dėl karo laivų pardavimo Rusijai.

Anksčiau buvo planuojama, kad pirmasis laivas bus perduotas 2014 metais, o antrasis – šiemet.

Balandį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikino, kad jo šaliai tie laivai nėra tokie svarbūs kaip skelbiama, bet perspėjo, kad Prancūzija turės atlyginti Maskvai „visas išlaidas“, jeigu sutartis bus nutraukta.

V.Putino atstovas Dmitrijus Rogozinas, už gynybos pramonę atsakingas premjero pavaduotojas, atsisakė komentuoti naujausią susitarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius