Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prancūzija laikinai uždarė sieną traukiniams su imigrantais iš Italijos

Prancūzija sekmadienį laikinai uždarė savo sieną traukiniams, vežantiems iš Italijos imigrantus afrikiečius. Roma pareiškė oficialų protestą, kaltindama Paryžių Europos Sąjungos (ES) principų pažeidimu.
Imigrantai Lampėdūzos salos krantinėje
Imigrantai Lampėdūzos salos krantinėje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Italijos geležinkelininkai ir pasienio policija pranešė, kad Prancūzija sustabdė visų traukinių važiavimą per sieną Ventimiljos – Mentono ruože.

Italijos užsienio reikalų ministras Franco Frattini pavedė Italijos ambasadoriui Paryžiuje pareikšti „ryžtingą Italijos vyriausybės protestą Prancūzijos valdžiai“, sakoma Italijos URM pareiškime.

Prancūzijos veiksmai atrodo „neteisėti ir akivaizdžiai pažeidžia bendruosius Europos principus“, – mano ministerija.

Italija skundžiasi, kad partneriai Europoje paliko ją „vienui vieną“ su imigrantų, daugiausia iš Tuniso, antplūdžiu per pastarąsias kelias savaites į Lampedūzos salą dėl politinio nestabilumo Šiaurės Afrikoje.

Roma pradėjo išduoti atvykėliams laikinus dokumentus, leidžiančius jiems palikti Italijos teritoriją ir laisvai važinėti po ES. Tai nepatiko kai kurioms Europos šalims, tarp jų Prancūzijai ir Vokietijai.

Kai kurios Europos valstybės nuogąstauja, kad jeigu jos suteiks prieglobstį pernelyg dideliam migrantų skaičiui, tai paskatins nelegalios imigracijos augimą.

Geležinkelio susisiekimas per sieną atsinaujino sekmadienio vakarą, pranešė Prancūzijos VRM.

Ministerijos atstovas pavadino šią priemonę laikina. Jis motyvavo ją demonstracija, „kurios nebuvo sankcionavusi“ valdžia.

Šimtai italų susirinko prie Ventimiljos geležinkelio stoties, protestuodami prieš Prancūzijos veiksmus. Jie skandavo prieš Prancūziją nukreiptus šūkius ir mėgino įtikinti policininkus leisti surengti jiems akciją prie Prancūzijos konsulato Mentone.

Italijos vidaus reikalų ministras Roberto Maroni (Robertas Maronis) pavadino Prancūzijos poziciją „nesuprantama“ , taip pat „griežta ir nepateisinama Italijos atžvilgiu“.

Jis vylėsi, kad „draugiški santykiai“ su Prancūzija gali būti atkurti per susitikimą balandžio 26 dieną, kurio darbotvarkėje imigracijos tema bus viena svarbiausių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius