-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzija pasmerkė kibernetines atakas, kuriomis kaltinama Maskva

Įtariamos Rusijos kibernetinės atakos prieš Prancūzijos prezidentinę kampaniją yra „nepriimtinos“, sekmadienį pareiškė Prancūzijos užsienio reikalų ministras ir pridūrė, kad jos akivaizdžiai nukreiptos prieš proeuropietišką kandidatą Emmanuelį Macroną.
Programišius
Programišius / 123rf.com nuotr.

Visuomenės nuomonės apklausose šiuo metu aukštai vertinamo E.Macrono atstovas spaudai apkaltino Maskvą per pastarąjį mėnesį organizavus kibernetinių atakų virtinę prieš jo kampanijos tinklalapį ir elektroninio pašto tarnybines stotis.

„Užtenka pamatyti, kuriems kandidatams – Marine Le Pen ar Francois Fillonui – Rusija reiškia paramą per Prancūzijos rinkimų kampaniją“, – užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault teigė interviu laikraščiui „Journal du Dimanche“.

„O prieš proeuropietiškąjį Emmanuelį Macroną vykdomi kibernetiniai išpuoliai“, – pridūrė jis. „Toks kišimasis į Prancūzijos demokratinį gyvenimą nepriimtinas ir aš jį smerkiu“.

Kraštutinio dešiniojo Nacionalinio fronto atstovė M.Le Pen yra prieš imigraciją ir Europos Sąjungą (ES), o F.Fillonas yra konservatyvus respublikonų kandidatas, remiantis artimesnius santykius su Maskva.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen savaitgalį oficialiai pradėjo rinkimų kampaniją
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen savaitgalį oficialiai pradėjo rinkimų kampaniją

„Rusija pirmoji teigia, kad nesikišimas į vidaus reikalus yra svarbiausia taisyklė, ir aš tai suprantu. Na, Prancūzija taip pat nesutiks su jai diktuojamais pasirinkimais“, - teigė jis.

Trečiadienį Prancūzija perspėjo Rusiją nesikišti į jos rinkimus, o 39-erių buvusio ekonomikos ministro E.Macrono atstovas spaudai tuo apkaltino Maskvą.

Kaltinimai pareikšti, tęsiantis įtūžiui dėl tariamo Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimų kampaniją, dėl kurių turėjo atsistatydinti vienas pagrindinių Prezidento Donaldo Trumpo padėjėjų.

JAV žvalgybos agentūros anksčiau jau kaltino Rusijos žvalgybą įsilaužus į Demokratų partijos elektroninį paštą, dėl ko buvo sugėdinta D.Trumpo priešininkė Hillary Clinton.

J.-M.Ayrault šią savaitę parlamente sakė: „Po to, kas nutiko Jungtinėse Valstijose, mums tenka atsakomybė imtis visų būtinų priemonių, kad būtų visiškai užtikrinamas mūsų demokratijos proceso sąžiningumas“.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, kurios šalyje rugsėjį bus rinkimai, taip pat išsakė susirūpinimą dėl galimų Maskvos bandymų kibernetiniais išpuoliais ar dezinformacija paveikti rinkimus.

Prancūzijos gynybos taryba kitą savaitę rengs specialų susitikimą, – bus siekiama sustiprinti priemones prieš tokias grėsmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius