-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzija pateikė kaltinimus asmenims, parūpinusiems ginklą Paryžiaus oro uosto užpuolikui

Prancūzijos kovos su terorizmu teisėjai pateikė kaltinimus dviem vyrams, įtariamiems parūpinus ginklą užpuolikui, atakavusiam karius Paryžiaus Orli oro uoste ir galiausiai nukautam, šeštadienį pranešė šaltinis teismuose.
Orli oro uostas
Orli oro uostas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įtariami 30 ir 43 metų asmenys penktadienį buvo apkaltinti „bendrininkavimu su nusikaltėliais teroristais“ dėl kovo 18-ąją įvykdyto išpuolio ir palikti arešte, sakė šaltinis.

Jaunesnysis vyras taip pat buvo apkaltintas ginklų, susijusių su teroro sąmokslu, laikymu.

Kaip rodo preliminarūs tyrimo duomenys, abu įtariamieji gyveno Paryžiaus apylinkėse, netoli užpuoliko Ziyedo Ben Belgacemo namų.

39 metų Z.Ben Belgacemas išpuolį antrajame judriausiame sostinės oro uoste įvykdė pavartojęs narkotikų ir alkoholio, sakė šaltiniai teisėtvarkos tarnybose.

Prancūzijoje tunisiečių šeimoje gimęs Z.Ben Belgacemas per išpuolį Orli oro uosto Pietiniame terminale sugriebė ten patruliavusią karę, įrėmė jai į galvą pistoletą, čiupo jos šautuvą ir pareiškė norintis „mirti už Dievą“.

Šio vyro tėvas tvirtino, kad jo sūnus, anksčiau kalėjęs už ginkluotą apiplėšimą ir prekybą narkotikais, nebuvo ekstremistas.

Vis dėlto 2015 metais Z.Ben Belgacemas buvo atsidūręs teisėsaugos akiratyje, įtariant, kad kalėjime jis galėjo radikalizuotis. Tačiau jis nebuvo įtrauktas į didelę grėsmę galinčių kelti asmenų sąrašą.

Kai buvo įvykdytas išpuolis Orli, Prancūzijoje tebegaliojo nepaprastoji padėtis, paskelbta dėl Prancūzijoje įvykdytų virtinės džihadistų atakų, per pastaruosius dvejus metus nusinešusių daugiau kaip 230 žmonių gyvybių.

Dėl šio smurto saugumo tema šalyje yra labai opi, artėjant prezidento rinkimams, kurių du ratai vyks balandžio 23-ąją ir gegužės 7-ąją.

Per pastaruosius dvejus metus svarbius objektus saugantys kariai tapo jau keturių išpuolių taikiniais, bet visais atvejais jie atsipirko lengvais sužeidimais.

Vasario viduryje vienas egiptietis mačete puolė karį, budėjusį prie Luvro muziejaus Paryžiaus centre, ir jį lengvai sužeidė. Užpuolikas buvo pašautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius