Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija pranešė radusi į Atlantą nukritusio „Air France“ lėktuvo keleivių kūnus

Prancūzija rado dalies po „Air France“ oro linijų lėktuvo katastrofos prie Brazilijos krantų 2009 metais dingusių keleivių kūnus ir lėktuvo nuolaužų, pirmadienį pranešė vyriausybė.
Lėktuvo liekanos
Lėktuvo liekanos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žuvusiųjų kūnus ir lėktuvo liekanas tikimasi iškelti per kelias artimiausias savaites, sakoma pranešime.

Iš Paryžiaus į Rio de Žaneirą 2009 m. birželį skridęs „Air France“ oro linijų lėktuvas per audrą nukrito į Atlanto vandenyną. Su juo dingo 228 keleiviai ir laivo įgula.

„Kūnai surasti. Jie bus ištraukti ir identifikuoti“, – sakė aplinkosaugos ministrė Nathalie Kosciusko-Morizet per spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo transporto ministras ir Prancūzijos katastrofų tyrimo agentūros (BEA) atstovai.

Pasak transporto ministro Thierry Mariani, „juodosios dėžės“ su skrydžio įrašais dar nesurastos. Anot BEA pareigūnų, sunku pasakyti, ar bus naudos jas suradus, tačiau tikimasi, kad įrašai bus rasti ir jais bus galima pasinaudoti.

„Galime džiaugtis vien tuo, kad praėjus dvejiems metams po incidento galėsime rasti paaiškinimą tam, kas atsitiko“, – sakė BEA vadovas Jeanas-Paulis Troadecas spaudos konferencijoje, kur buvo parodytos šeštadienį padarytos sudužusio lėktuvo variklių, važiuoklės ir sparnų nuotraukos.

Ketvirtoji lėktuvo paieškos operacija atliekama automatiškai valdomais povandeniniais robotais.
Pasak T.Mariani, aukų šeimos apie radinį bus informuotos savaitės pabaigoje vyksiančiame susirinkime, iki to laiko informacija apie operaciją nebus viešinama.

Po ilgų paieškų 10 tūkst. kvadratinių kilometrų plote pagaliau rastos sudužusio „Air France“ lėktuvo nuolaužos teikia vilčių, kad bus rastos ir juodosios dėžės su skrydžio įrašais.

Prancūzijos vyriausybė pažadėjo finansuoti lėktuvo liekanų ir kūnų iškėlimo operaciją, kuri gali užtrukti keturias savaites.
 

VIDEO: Air France Plane Crash Parts, Bodies Found
VIDEO: Bodies found in newly discovered Air France wreckage

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius