Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prancūzija sako, kad Britanija nebus baudžiama už „Brexit“

Prancūzija neketina „bausti“ Didžiosios Britanijos už pasitraukimą iš Europos Sąjungos, ketvirtadienį pareiškė užsienio reikalų ministras, reaguodamas į kolegos brito Boriso Johnsono komentarus.
Brexit
Brexit / „Scanpix“/AP nuotr.

Britanijos užsienio reikalų sekretorius B.Johnsonas trečiadienį pareiškė, jog jam neramu, kad Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as nori skirti „baudžiamųjų kirčių“ Jungtinei Karalystei.

Siūlomus prekybos tarifus jis palygino su bausmėmis, kurių sulaukdavo pabėgti mėgindavę kaliniai filmuose apie Antrąjį pasaulinį karą.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault sakė, kad šie B.Johnsono pasisakymai yra bandymas nukreipti dėmesį nuo potencialių pasitraukimo iš ES pasekmių.

„Nekalbama apie Jungtinės Karalystės „nubaudimą“, tai nėra Prancūzijos pozicija“, – sakė J.-M.Ayrault žurnalistams.

B.Johnsono pareiškimas buvo „priedanga, kad tie, kas palaikė „Brexit“, galėtų sumenkinti būsimą poveikį žmonėms, nes jie gali aiškiai matyti neigiamas pasekmes“, pridūrė ministras.

Prancūzija nevengia aštriai kritikuoti Britanijos vyriausybės, suformuotos po birželį vykusio referendumo, kuriame britai nubalsavo už pasitraukimą iš ES.

Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas šią savaitę pareiškė, jog atrodo, kad ji „improvizuoja“ ir neturi jokio realaus išstojimo plano.

Britanijos vyriausybės vadovė Theresa May šią savaitę patvirtino, kad šalis pasitrauks iš Europos bendrosios rinkos, ir įspėjo ES nenustatyti šaliai griežtų pasitraukimo iš bloko sąlygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius