-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūziją toliau drebina streikai

Šeštadienį Prancūziją toliau drebina masiniai streikai prieš Vyriausybės planuojamą pensijų reformą. Tikimasi, kad prie Paryžiuje ir kituose miestuose streikuosiančių profsąjungų darbuotojų prisijungs ir tūkstančiai studentų.
Streikas Prancūzijoje
Streikas Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę streikai Prancūzijoje prasidėjo antradienį, o kai kurių sektorių darbuotojai streikavo iki pat penktadienio, o šeštadienį protestus ketina tęsti toliau. Streikai sutrikdė susisiekimą geležinkeliais, nutupdė iš pagrindinių šalies oro uostų turėjusius kilti lėktuvus ir grasina kuro stygiumi, rašo agentūra „Reuters“.

Pagrindiniu Prancūzijos valdžios rūpesčiu, anot „Reuters“, šiuo metu tapo aršūs studentai. Penktadienį riaušių policija prieš juos panaudojo ašarines dujas, dešimtys studentų buvo sulaikyti. BBC interneto svetainė skaičiuoja, kad prie streikuojančių profsąjungų prisijungė maždaug 300 aukštųjų mokyklų studentų.

Penktadienį dėl streikų buvo uždarytos pagrindinės Prancūzijos kuri bazės ir vamzdynai. Oficialių pareigūnų teigimu, kuro atsargų turėtų užtekti iki streikų pabaigos. Tačiau kurą tiekiančios kompanijos „Trapil“ atstovo teigimu, didžiausias sostinėje Charleso de Gaulle'o arba Ruasi oro uostas kuro gali pristigti jau kitos savaitės pradžioje. „Orli oro uoste kuro atsargų pakaks 17 dienų, o Ruasi – bent jau savaitgaliui“, – sakė „Trapil“ atstovas.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad protestai Prancūzijoje nesiliauja po to, kai prezidentas Nicolas Sarkozy paskelbė apie ketinimus ilginti pensinį amžių nuo 60 iki 62 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius