Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos Alpėse žuvo keturi alpinistai

Prancūzijos Alpėse dvi alpinistės iš Italijos žuvo antradienį užverstos sniego griūties, o kitoje šio kalnyno vietoje buvo rasti į ledyno plyšį įkritusių dviejų prancūzų alpinistų kūnai, pranešė vietos pareigūnai.
Alpinistas
Alpinistas / E.Markšaičio nuotr.
Temos: 2 Monblanas Alpės

Italės priklausė grupei, kurios bent septyni nariai pakliuvo į laviną 4 200 metrų aukštyje, kopdami į Monblan du Takulio viršūnę Monblano masyve, nurodė Aukštosios Savojos regiono žandarmerija.

Vėliau gelbėtojai rado sniegu užverstas dvi žuvusias moteris – 37 ir 41 metų, abi atvykusias iš Pjemonto regiono Italijoje.

Italas kalnų vedlys buvo ištrauktas iš po sniego gyvas, bet jis buvo sunkiai sužeistas ir išgabentas į intensyviosios terapijos skyrių ligoninėje netoliese esančiame Ansi mieste.

Nuslinkus lavinai, dingo dar vienas alpinistas, kurio tebeieškoma. Kiti grupės nariai veikiausiai nenukentėjo.

Tuo tarpu dviejų prancūzų alpinistų – vyro ir moters, kuriems abiem buvo apie 50 metų – kūnai buvo rasti antradienio rytą 20 metrų gylio plyšio dugne ant Roš de la Muzelio kalno šlaito Ekreno masyve.

Izero regiono kalnų gelbėjimo tarnyba nurodė, kad ta „alpinistų mėgėjų“ pora paliko kalnų viešbutį pirmadienio rytą ir veikiausiai įkrito į plyšį leisdamiesi nuo viršūnės.

Kaip pranešama, žuvusi 51 metų moteris gyveno Prancūzijos pietryčių mieste Šamberi. Apie vyro tapatybę daugiau duomenų nebuvo paskelbta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius