Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos lakūnai sunaikino penkis Libijos lėktuvus, o Libija skundžiasi dėl civilių mirčių

Prancūzijos naikintuvai sunaikino pastarąją parą Misratos mieste Libijoje mažiausiai penkis Libijos lėktuvus „Galeb“ ir du kovinius sraigtasparnius „Mi-35“, praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.
Šarvuotis kovinio lėktuvo taikiklyje
Šarvuotis kovinio lėktuvo taikiklyje / Kadras iš „YouTube“

Remiantis informacija, paskelbta Prancūzijos gynybos ministerijos tinklalapyje, sunaikinti Libijos lėktuvai ir sraigtasparniai „rengėsi atlikti operacijas regione“.

Libijos lyderiui Muamarui Kadhafi ištikimos pajėgos, Vakarų koalicijos aviacijos spaudžiamos, nutraukė Misratos miesto apšaudymą Libijos šiaurės vakaruose.

Per naujus koalicijos smūgius Libijoje žūsta civiliai žmonės, sako režimas

Per naujus koalicijos smūgius iš oro Libijoje žūsta ir kariai, ir civiliai žmonės, šeštadienį vakare sakė vyriausybės atstovas, kuris taip pat pakartojo raginimą nutraukti ugnį ir sušaukti skubų Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos posėdį.

„Šįvakar smūgiai iš oro prieš mūsų šalį tęsiasi visa jėga, – sakė atstovas Moussa Ibrahimas. – Netenkame daug gyvybių, kariškių ir civilių gyventojų.“

„Šiandien smūgiai ir oro tęsėsi valandų valandas be sustojimo“, – nurodė atstovas, turėdamas omenyje kelią tarp M.Kadhafi gimtojo Sirto miesto ir už 400 km į rytus esančios Adždabijos. Sukilėlių pajėgos šeštadienį skelbė, kad atsiėmė tą kelią, palei kurį įsikūrę daug miestelių.

„Manome, kad žuvo daug civilių gyventojų, tarp jų – kai kurios šeimos, savo automobiliais bėgusios nuo smūgių iš oro, – tvirtino M.Ibrahimas. – Manome, kad tai yra žudymas, tai amoralu, tai neteisėta, tai nėra Saugumo Tarybos mandatas.“

Tuo tarpu koalicijos pajėgos viešina vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kaip karo aviacija naikina ant žemės esančius karinius taikinius.

VIDEO: Night video of UK Tornado jets bombing Gaddafi battle tanks

VIDEO: LIBIA Ajdabiya -Tornado attaccano blindati libici

M.Ibrahimas pakartojo raginimą tuojau pat nutraukti antskrydžius ir surengti skubų JT Saugumo Tarybos, kuri anksčiau šį mėnesį sankcionavo neskraidymo zoną virš Libijos ir karinius veiksmus civiliams gyventojams apsaugoti, posėdį.

Tuo tarpu opozicijos kovotojai šeštadienį atsiėmė Adždabiją.

Koalicijos antskrydžių taikiniai taip pat buvo Sirte ir pietiniame Sabhos mieste, pranešė Libijos valstybinė televizija ir liudininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius