Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos muitinė konfiskavo kontrabandą – 2000 jūrų arkliukų

Prancūzijos muitinės pareigūnai penktadienį pranešė konfiskavę apie 2 000 negyvų jūrų arkliukų kontrabandos siuntą, turėjusią pasiekti Aziją, kur šios neįprastos išvaizdos žuvelės naudojamos tradicinės medicinos preparatams ir kaip afrodiziakai.
Jūros arkliukai
Jūros arkliukai / Jūrų muziejaus nuotr.

Saugomos rūšies „negyvų ir išdžiovintų“ jūrų arkliukų buvo rasta liepos 28-ąją ir rugpjūčio 8-ąją, sakoma muitinės pranešime. Gyvūnai buvo paslėpti oro pašto paketuose, išsiųstuose iš Gvinėjos Vakarų Afrikoje į Vietnamą.

Paryžiaus muitinės pareigūnas Olivier Gourdonas sakė naujienų agentūrai AFP, kad jūrų arkliukų, saugomų Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES), konfiskuojama „gana dažnai“.

Pasak jo, šios žuvys dažniausiai gabenamos iš Afrikos šalių į Vietnamą, taip pat Kiniją ir Japoniją.

Šie gyvūnai naudojami ne vien tradicinėje medicinoje, bet ir pardavinėjami turistams kaip suvenyrai, aiškino O.Gourdonas.

Pareigūnas nenurodė, kokia yra pastarosios siuntos vertė. Pernai vasarį konfiskuota 19 tūkst. jūrų arkliukų siunta, gabenta iš Madagaskaro į Honkongą, buvo įvertinta 200 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius