Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos Nacionalinė asamblėja priėmė įstatymą, pagal kurį būtų baudžiami prostitučių klientai

Prancūzijos Nacionalinė asamblėja trečiadienį priėmė įstatymą, kuriame numatytos bausmės asmenims, besinaudojantiems prostitučių paslaugomis. Už šį įstatymą balsavo 268 deputatai, prieš pasisakė 138, skelbia „Reuters“.
Prostitutės Prancūzijoje
Prostitutės Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

Sučiuptiems prostitučių klientams bus skirta minimali 1 500 eurų (5,18 tūkst. litų) bauda už pirmąjį pažeidimą, o iš pakartotinai nusižengusių bus pareikalauta daugiau nei dvigubai didesnės sumos.

Tam, kad šis įstatymas būtų priimtas, jį turi dar patvirtinti Prancūzijos senatas – aukštesnieji parlamento rūmai. 

Šis įstatymo projektas pakurstė audringus debatus šalyje, garsėjančioje savo liberaliu požiūriu į seksą.

Prancūzijoje prostitucijos veikla yra teisėta, tačiau draudžiama įkyriai priekabiauti prie potencialių klientų gatvėse, užsiimti sąvadavimu ir verstis prostitucija nepilnamečiams.

Vyriausybė teigia, kad šiuo įstatymu siekiama užkirsti kelią smurtui prieš moteris, tačiau kritikai perspėja, kad jis tik paskatintų prostitutes pasitraukti į pogrindį ir sukeltų joms dar didesnį pavojų.

Pasak jų, kiekvienam turėtų būti leista naudoti savo kūną savo nuožiūra.

Manoma, kad Prancūzijoje seksualines paslaugas už pinigus teikia daugiau nei 20 tūkst. moterų ir vyrų, kurių daugelis atvykę iš neturtingų Rytų Europos šalių, tokių kaip Bulgarija ir Rumunija, Afrikos valstybių (Nigerijos, Kamerūno), tai pat Kinijos ir Pietų Amerikos.

Kaip nurodo Vidaus reikalų ministerija, užsienietės prostitutės sudaro 80–90 proc. visų šio sektoriaus darbuotojų Prancūzijoje.

Naujajame dokumente taip pat numatoma nebelaikyti nusikaltimu „pasyvaus siūlymosi“, tokiu būdu visiškai atitraukiant dėmesį nuo sekso paslaugų teikėjų.

Naujajame projekte taip pat numatomos pagalbos priemonės prostitutėms, norinčioms pasitraukti iš tos veiklos – įskaitant užsienietes, kurioms būtų šešiems mėnesiams suteikiamas leidimas gyventi šalyje, kuris galėtų būti pratęsiamas.

Tačiau kritikai tvirtina, kad sutelkus dėmesį į klientus, prostitutės bus priverstos dirbti slapta. Tikėtina kad naujojo įstatymų nepalaikys dauguma įstatymų leidėjų iš pagrindinės dešiniosios opozicinės partijos UMP.

Apie tai, kokias diskusija iššaukė Prancūzijos visuomenėje šis įstatymo projektas, galite perskaityti čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius