Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos premjeras sako, kad antra Nobelio premija per metus yra antausis šalies kritikams

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas pirmadienį sveikino jau antrą šių metų Nobelio premiją, kurią pelnė Prancūzijos atstovas, pavadindamas tai antausiu tiems, kurie mėgaujasi kritikuodami su sunkumais susiduriančią šalį.
Naujasis Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas
Naujasis Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Po Patricko Modiano, dar vieno viršūnę pasiekusio prancūzo, dabar sveikiname Jeaną Tirole'į“, – parašė M.Vallsas savo paskyroje tinkle „Twitter“, paskelbus vadinamosios Nobelio ekonomikos premijos laureatus.

Praėjusios savaitės pranešimas apie prancūzų romanistui P.Modiano skirtą Nobelio literatūros premiją buvo reta džiugi žinia prancūzams po kelių niūrių politinių įvykių ir ekonominių sunkumų aptemdytų mėnesių.

M.Vallsas specialia žyma pažymėjo savo žodžius #fiersdelafrance („Didžiuojuosi Prancūzija“), prieš tai užsipuolęs piktdžiugiškai sunkią šalies padėtį analizavusius laikraščius ir verslininkus.

Vieną krizę po kitos įveikti turinčiai Prancūzijai skaudų smūgį sudavė britų mažmeninės prekybos kompanijos „Johns Lewiss“ direktorius Andy Streetas, neseniai pavadinęs šią šalį „sklerotiška, beviltiška, niūria ir baigta“.

Šį mėnesį lankydamasis Londone M.Vallsas pasmerkė britų žiniasklaidos „šališkumą, prietaringumą ir išpuolius“ prieš Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius