Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentas „viengungis“ po išsiskyrimo verčia naują puslapį

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, po romano su gerokai jaunesne aktore išsiskyręs su ilgamete partnere, sekmadienį atvertė naują savo prezidentavimo puslapį.
Francois Hollande'as
Francois Hollande'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Intensyviai stebimas žiniasklaidos nuo to laiko, kai prieš dvi savaites buvo paskelbta apie jo romaną, F.Hollande'as, kuris žadėjo „normalų“ prezidentavimą po savo „hiperaktyvaus“ pirmtako Nicolas Sarkozy, šeštadienį oficialiai paskelbė apie savo išsiskyrimą su Valerie Trierweiler, kuri jo partnerė buvo aštuonerius metus.

„Viengungis Eliziejaus rūmuose“, – paskelbė savaitraštis „Journal du Dimanche“, kuris pridūrė, kad V.Trierweiler, kaip pirmosios ponios, pasitraukimas yra „epochos pabaiga“.

Viengungis Eliziejaus rūmuose, – paskelbė savaitraštis „Journal du Dimanche“.

Pareiškęs, kad kalbės kaip privatus asmuo, F.Hollande'as AFP telefonu trumpai pasakė: „Noriu, jog būtų žinoma, kad nutraukiau savo partnerystę su Valerie Trierweiler“.

Po to, kai praėjusios savaitės šeštadienį išėjo iš ligoninės, kurioje atsidūrė dėl „nuovargio“ pasirodžius pranešimams apie prezidento romaną, 48 metų V.Trierweiler toliau sveiko prezidento rezidencijoje Versalyje netoli Paryžiaus.

Kaip pranešė žiniasklaida, V.Trierweiler buvo pasirengusi atleisti F.Hollande'ui, bet prezidentas nusprendė viską nutraukti. Jis nepaneigė romano su 41 metų aktore Julie Gayet, bet atsisakė jį komentuoti nurodydamas, kad tai yra jo asmeninis gyvenimas.

V.Trierweiler sekmadienį išvyko į Mumbajų su labdaros tikslais ir tai yra pirmasis viešas jos pasirodymas nuo to laiko, kai kilo skandalas.

Jos palyda sakė, kad ją lydi vienas prezidento asmens sargybinis. Jai artimas šaltinis nurodė: „Ji gerai sutaria su prezidentu ir jai jau geriau“.

Tačiau 59 metų F.Hollande'as, kurį opozicija kritikavo už politinį dvejojimą, sulaukė oponentų kritikos ir už neištikimybę asmeniniame gyvenime bei atidėliojimą.

„Valerie, naujoji Diana“, – „Twitter“ parašė Roselyne Bachelot, buvusi ministrė eksprezidento N.Sarkozy vyriausybėje.

Jeanas-Marie Le Penas, kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto įkūrėjas, sakė: „Tobulas“ prezidentas? Ne (toks) privačiame gyvenime: keturi nesantuokiniai vaikai ir neišsiskyrusi meilužė, kuriai jis negalėjo būti ištikimas!“

„Journal du Dimanche“ citavo F.Hollande'o žodžius, pasakytus savo aplinkos žmonėms: „Moterys man brangiai kainavo“. Jis esą turėjo omenyje savo išsiskyrimus su V.Trierweiler ir ankstesne partnere Segolene Royal, savo keturių vaikų motina.

Remdamasis šaltiniais minėtas savaitraštis rašė, kad V.Trierweiler liks poros butas Paryžiaus vidurinės klasės 15-ajame rajone ir kad ji taip pat gaus „finansinę kompensaciją“.

F.Hollande'ui paskelbus apie jų išsiskyrimą, V.Trierweiler „Twitter“ parašė: „Reiškiu savo didžiausią dėkingumą fantastiškiems Eliziejaus rūmų darbuotojams. Niekada nepamiršiu nei jų atsidavimo, nei emocingo atsisveikinimo“.

Darbo ministras Michelis Sapinas, kuris yra artimas F.Hollande'ui, sakė, kad toks „sprendimas buvo būtinas aiškumo dėlei“ ir kad „dabar jis priimtas“.

Tuo tarpu J.Gayet laikėsi nuošalyje nuo pat sausio 10 dienos, kai bulvarinis žurnalas „Closer“ paskelbė F.Hollande'o, esą motoroleriu atvykstančio į slaptus pasimatymus su ja į butą netoli Eliziejaus rūmų, nuotraukas.

F.Hollande'as yra antras Prancūzijos prezidentas, išsiskyręs su savo partnere darbo šiame poste metu. 2007 metais N.Sarkozy išsiskyrė su žmona Cecilia, o kitais metais vedė supermodelį bei dainininkę Carlą Bruni.

Penktadienį dienraščio „Le Parisien“ paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad 54 proc. prancūzų nenori jokio pirmosios ponios ar prezidento partnerės oficialaus vaidmens ar statuso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius