Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy darosi „bloga“ nuo Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono kišimosi

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy sekmadienį per Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą tulžingai užsipuolė Didžiosios Britanijos premjerą Davidą Cameroną, teigdamas, kad jam jau „bloga nuo jo nurodinėjimų, ką mums daryti“, pranešė britų žiniasklaida.
Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy
Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per derybas Briuselyje, mėginant išspręsti euro zonos skolų krizę, Prancūzijos lyderis apkaltino D.Cameroną „kišimusi į mūsų susitikimus“, rašo Britanijos laikraščiai „The Guardian“ ir „The Daily Telegraph“, remdamiesi diplomatiniais šaltiniais.

„Mums jau bloga nuo jūsų kritikavimo ir nurodinėjimo, ką mums daryti, – laikraščiai citavo N.Sarkozy žodžius, adresuotus D.Cameronui. – Sakote, kad nekenčiate euro, nenorite prisijungti (prie euro zonos), o dabar norite kištis į mūsų susitikimus.“

Įtampa padidėjo dėl N.Sarkozy pareiškimų, jog tik 17 euro zonos šalių dalyvaus šį trečiadienį skubiai sušauktame viršūnių susitikime, kuriame bus tariamasi dėl į sunkią padėtį patekusių bankų gelbėjimo, nurodė „The Daily Telegraph“.

D.Cameronas susirinkusius tikino, kad į naują viršūnių susitikimą turėtų būti pakviestos visos 27 ES narės, o britų laikraščiai pirmadienį pranešė, jog Britanijos lyderis atšaukė planuotas keliones į Naująją Zelandiją ir Japoniją, kad galėtų jame dalyvauti.

D.Cameronas anksčiau perspėjo, kad euro neįsivedusios ES šalys gali būti atribotos nuo bendro reagavimo į krizę, krečiančią 17 šalių monetarinę sąjungą.

„Šiuo metu Europoje euro zonos šalys pradeda sutarti, pripažindamos, kad turime daugiau dalykų daryti kartu, ir, tiesą sakant, Britanija suinteresuota, kad jos išspręstų savo problemas“, – D.Cameronas sakė po viršūnių susitikimo.

„Tačiau yra pavojus..., kad kol euro zona stengiasi suartėti, yra rizikos, kad šalys, nenaudojančios euro... gali pamatyti, jog euro zonos šalys pradeda priiminėti sprendimus, kurie veikia vieningąją rinką“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius