Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos Senatas imasi legalizuoti gėjų ir lesbiečių santuokas

Prancūzijos Senatas antradienį patvirtino pirmą įstatymo projektą, įteisinantį tos pačios lyties asmenų santuokas, remdamasi „Le Figaro“ skelbia lenta.ru.
Paryžiaus gatvėmis žygiavo homoseksualų santuokų rėmėjai
Paryžiaus gatvėmis ne kartą žygiavo homoseksualų santuokų rėmėjai ir priešininkai. / Scanpix nuotr.

Už naują įstatymą balsavo 179 senatoriai, 157 buvo prieš. Įstatymas priimtas be pastabų ir pakeitimų, koks atkeliavo iš Nacionalinės asamblėjos – žemųjų parlamento rūmų.

Įstatymas numato galimybę susituokti homoseksualioms poroms. Artimiausiomis dienomis Senate vyks aptarimas ir balsavimas dėl kitų su šiuo įstatymu susijusių dokumentų, tarp jų, teisės tokioms poroms įsivaikinti.

Prancūzijos Nacionalinė asamblėja šį įstatymą priėmė vasario pradžioje. Už tokį siūlymą balsavo 249 parlamentarai, 97 buvo prieš.

Tos pačios lyties asmenų santuokos buvo vienas pagrindinių Prancūzijos prezidento Francois Hollande’o rinkiminių pažadų. Projektą jo vyriausybė parengė pernai lapkritį.

Dokumentas sukėlė didelį visuomenės susidomėjimą. Pastaraisiais mėnesiais didžiuosiuose miestuose vyko akcijos ir protestai, kas rinkosi pasisakyti „už“, kas priešinosi tokiam sumanymui. Paskutiniame proteste, vykusiame Paryžiuje, dalyvavo apie milijonas žmonių. Apklausos rodo, kad tos pačios lyties asmenų santuokas remia apie 60 proc. prancūzų.

Prancūzija, kuomet įstatymas pilnai įsigalios, taps šeštąja Europos Sąjungos šalimi, kurioje legalizuotos tos pačios lyties asmenų santuokos. Tokios registruojamos Danijoje, Belgijoje, Švedijoje, Olandijoje ir Ispanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius