Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos teismas svarstys Francois Hollande'o meilužės iškeltą privatumo pažeidimo bylą

Prancūzijos teismas ketvirtadienį turi svarstyti aktorės Julie Gayet civilinį ieškinį žurnalui „Closer“, kuris atskleidė jos romaną su prezidentu Francois Hollande'u, nuskambėjusį visame pasaulyje ir nulėmusį prezidento išsiskyrimą su ilgamete partnere.
Aktorė Julie Gayet
Aktorė Julie Gayet / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Gayet bylą žurnalui iškėlė dėl privatumo pažeidimo ir siekia 50 tūkst. eurų kompensacijos bei 4 tūkst. eurų teismo išlaidoms.

„Closer“ sausio pradžioje publikavo nuotraukas, kuriose esą matyti, kaip F.Hollande'as motoroleriu atvyksta į slaptus pasimatymus su ja bute netoli Eliziejaus rūmų.

Žurnalas teigė, kad romanas prasidėjo prieš dvejus metus. Savaitė po nuotraukų paskelbimo, sausio 17 dieną, „Closer“ išspausdino J.Gayet prie savo automobilio vairo nuotraukas.

41 metų aktorė taip pat iškėlė kriminalinį ieškinį fotografui Sebastienui Valielai dėl privatumo pažeidimo, už kurį gali būti skirta metai kalėjimo ir bauda iki 45 tūkst. eurų.

Pagal Prancūzijos įstatymus, automobilio vidus laikomas privačia erdve, kuriai taikomi griežti šalies privatumo įstatymai.

Kilus skandalui F.Hollande'as išsiskyrė su partnere Valerie Trierweiler, bet atsisakė plačiau komentuoti savo privatų gyvenimą ar santykių su J.Gayet pobūdį.

„Tai klasikinis privatumo pažeidimo atvejis ir mes pateiksime šią bylą kaip tokį atvejį“, – sakė J.Gayet advokatas Jeanas Enocchi.

Tačiau „Closer“ prancūziškosios versijos redaktorė Laurence Pieau teisino tą sprendimą ir sakė, kad apie prezidento romaną per vakarėlius jau kalbėdavo visas miestas.

„Atlikome savo, kaip žurnalistų, darbą, teisingai informuodami visuomenę apie tai, ką ji turėjo teisę žinoti“, – sakė redaktorė.

J.Gayet, kuri po skandalo stengėsi neatkreipti į save dėmesio, į teismo ketvirtadienio posėdį Paryžiaus vakariniame Nantero priemiestyje neatvyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius