Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų firma aprūpino Muamarą Kadhafi šnipinėjimo įranga

Prancūzų internetinių technologijų kompanijos „Bull“ dukterinė įmonė padėjo Muamaro Kadhafi režimui sekti sukilėlių elektroninį paštą ir susirašinėjimą internetu, antradienį pranešė žiniasklaida.
Interneto ryšys
Interneto ryšys / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Firma „Amesys“, kuri internete prisistato kaip „viena didžiausių saugumo ir kritinių sistemų kompanija nacionaliniame ir tarptautiniame lygmenyse“, 2009 metais Tripolyje įrengė stebėjimo centrą, rašo „Wall Street Journal“.

Straipsnyje cituojami šiuo klausimu informuoti asmenys sakė, kad firma aprūpino centrą  technologijomis, kurių pagalbą buvo galima stebėti M.Kadhafi opozicijos veiklą internete.

Dar šiais metais Libijos režimas derėjosi su „Amesys“ ir keliomis kitomis firmomis, tarp jų ir internetinio srauto stebėsenos įrangos gamintoja „Narus“, dėl papildomos įrangos įsigijimo, rašoma leidinyje.

Jame teigiama, kad sekimo operacijų įranga M.Kadhafi režimą yra aprūpinusi ir Kinijos telekomo bendrovė ZTE.

Sekimo štabe apsilankę žurnalistai rado ten bylų, kuriose yra nuo vasario mėnesio, jau prasidėjus sukilimui, rašytų elektroninio pašto laiškų, rašo „Wall Street Journal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius