Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Filipinų artėja grėsmingas taifūnas „Sarika“

Prie tankiai apgyventos Filipinų pagrindinės salos artėjantis taifūnas „Sarika“ gali tapti „labiausiai niokojančia audra“ šalyje šiais metais, šeštadienį perspėjo pareigūnai.
Stiprus vėjas atogrąžose
Stiprus vėjas atogrąžose / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Filipinai Taifūnas

„Sarika“, kurios vėjo gūsių greitis siekia 180 km per valandą, jau išvartė visus elektros ir telefono linijų stulpus rytinėje Katanduaneso saloje, pranešė civilinės gynybos biuras.

Nors iš audra nėra galingiausia iš smogusių Filipinams šiais metais, ji gali padaryti didžiausią žalą, nes slinks virš tankiai apgyventų teritorijų į šiaurę nuo Manilos, sakė valstybinio meteorologijos biuro sinoptikas Benisonas Estareja.

Filipinų salos paprastai tampa pirmąja sausuma, kuriai smogia atogrąžų audros, susidariusios virš Ramiojo vandenyno.

„Per radarus matome, kad ši audra labai niokojanti. Ji gali sunaikinti medinių namų, išvartyti medžių. Tikėtina, kad ji nuplėš namų stogų, – jis sakė naujienų agentūrai AFP. – Ši taifūnas gali būti labiausiai niokojantis šiais metais.“

Prognozuojama, kad „Sarika“ sekmadienį paryčiais smogs Auroros provincijai pagrindinės Lusono salos rytų pakrantėje, nurodė B.Estareja.

Tikėtina, kad vėliau ji slinks virš Lusono centrinės dalies, o iki sekmadienio pavakarės vėl pasieks jūrą, pridūrė sinoptikas.

„Ši (audra) padarys poveikį, nes (toje Lusono dalyje) gyvena daugiausiai žmonių. Bus paveiktos netgi Manilos apylinkės“, – perspėjo jis.

Šioms teritorijoms gresia smarkūs vėjai ir liūtys, o pajūrio teritorijas gali paveikti taifūno sukeltas iki 2 m aukščio jūros potvynis, aiškino B.Estareja.

Žemumos gali būti užlietos vandens, o kalnuotose vietovėse iškils žemės nuošliaužų pavojus.

Ši audra tiesiogiai nesmogė rytiniam Bikolo rajonui, bet šeštadienį ten pliaupė taifūno nešamos smarkios liūtys, sakė civilinės gynybos biuro atstovė Rachel Miranda.

Katanduaneso saloje be elektros ir telefono ryšio liko daugiau kaip 246 tūkst. gyventojų, ji sakė AFP.

Daugiau kaip 400 žmonių buvo evakuoti iš savo namų, o susisiekimas oru ir jūra su šiuo regionu buvo prevenciškai sustabdytas, nurodė pareigūnai.

Filipinų salos paprastai tampa pirmąja sausuma, kuriai smogia atogrąžų audros, susidariusios virš Ramiojo vandenyno. Šis Pietryčių Azijos salynas per metus patiria apie 20 didelių audrų, o daugelis jų nusineša žmonių gyvybių.

Smarkiausias visų laikų sausumą pasiekęs taifūnas „Haiyan“ smogė Filipinams 2013 metų lapkričio 8 dieną. Per šią audrą žuvo arba dingo apie 7 350 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius