Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prie Libijos krantų išgelbėta per 700 migrantų

Prie Libijos krantų Italijos pakrančių apsaugos pareigūnai ir pagalbos grupė „SOS Mediterranee“ trečiadienį išgelbėjo apie 730 migrantų per tą dieną vykdytas septynias gelbėjimo operacijas.
Prie Libijos išgelbėta 700 migrantų
Prie Libijos išgelbėta 700 migrantų / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Išgelbėti migrantai daugiausia buvo iš Užsachario Afrikos, nurodė pakrančių apsaugos tarnyba, koordinuojanti gelbėjimo operacijas Viduržemio jūros vidurio regione.

Tame regione veikianti nevyriausybinė organizacija „SOS Mediterranee“ nurodė, kad jos laivas „Aquarius“ išgelbėjo 394 žmones, tarp jų – 75 Bangladešo piliečius.

Praėjus šešeriems metams po Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafi nuvertimo, chaosas šalyje tebesitęsia, todėl ją palieka gausybė migrantų, kurie bando patekti į Europą.

Kadangi Libijoje nėra kariuomenės ar reguliarių policijos pajėgų, pakrančių apsaugos pareigūnų pareigas atlieka kelios kovotojų grupuotės, tačiau dažnai jos sulaukia kaltinimų, kad bendrininkauja su prekeiviais žmonėmis ar net pačios užsiima šiuo verslu.

Šiemet išaugo bandančiųjų patekti į Italiją, o dauguma tokių žmonių atvyksta iš Libijos vakarų, nuo kurių Italija nutolusi vos per 300 km.

Europa svarsto, kokių priemonių imtis, kad į žemyną nebesiveržtų tūkstančiai migrantų, o nevyriausybinės organizacijos būgštauja, kad su Libijoje įstrigusiais žmonėmis gali būti blogai elgiamasi.

Užduso konteineryje

Libijoje trylika afrikiečių migrantų užduso konteineryje per ilgiau nei keturias dienas trukusią kelionę iš vieno šalies miesto į kitą, ketvirtadienį pranešė Libijos Raudonojo Pusmėnulio organizacijos vadovas.

Osama al Fadly naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad konteineryje iš viso buvo 69 migrantai. Dauguma jų – atvykėliai iš Malio.

Užrakintas konteineris buvo išgabentas iš šiaurės vakarinio Bani Valido miesto į vakaruose esantį Chumsą, o iš jo migrantai per Viduržemio jūrą turėjo pasiekti Europą.

Tačiau antradienį Chumse žmonių kontrabandininkai išvarė migrantus iš konteinerio ir paliko juos likimo valiai.

O.al Fadly sakė, kad daugeliui migrantų lūžo galūnės, kai jie buvo jėga išstumti iš konteinerio. Tarp išgelbėtų migrantų yra penkerių metų mergaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius