Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 26 /17:28

Prie policijos nuovados Turkijoje – didelis sprogimas

Prie policijos nuovados Turkijos pietryčiuose esančiame Džizrės mieste susprogdintas automobilis. BBC šaltiniai teigia apie daugybę žuvusiųjų ir sužeistųjų, kitur skelbiama, kad žuvo mažiausiai 11 žmonių, dar apie 70 buvo sužeisti.
Susprogdinta policijos nuovada Džizrėje
Susprogdinta policijos nuovada Džizrėje / „Twitter“ nuotr.

Socialiniuose tinkluose skelbiamose nuotraukose matomas beveik visiškai sugriautas daugiaaukštis pastatas.

Specialiųjų riaušių policijos pajėgų būstinė Džizrėje buvo smarkiai apgadinta. Televizijos reportažuose matėsi kylantis didžiulis dūmų debesis. Sprogimas nugriaudėjo apie 7 val. ryte. Skelbiama, kad visi žuvusieji – policininkai.

Paskelbtose pirmosiose nuotraukose iš įvykio vietos matėsi, kad policijos pastatas visiškai nuniokotas sprogimo bangos – iš būstinės liko tik griaučiai, apsupti griuvėsių krūvų.

Gretimi pastatai irgi buvo smarkiai apgadinti, o kai kurie televizijos reportaže matėsi tebeliepsnojantys.

Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad sprogimo epicentras buvo prie patikros posto, už 50 metrų nuo policijos pastato.

Po šio išpuolio saugumo pajėgos uždarė pagrindinį kelią į Džizrę iš šiauriau esančios provincijos sostinės Širnako.

Turkijoje uždrausta karinga Kurdistano darbininkų partija (PKK) penktadienį prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį. „Mūsų mirtininkų komanda surengė gerai parengtą akciją Džizrėje, nusinešusią dešimtis policininkų gyvybių“, – nurodė PKK, neretei išpučianti savo atakų rezultatus.

Grupuotės tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad ši ataka yra kerštas už kalinamo PKK lyderio Abdullah Ocalano „besitęsiančią izoliaciją“ ir atsisakymą paskelbti, kur jis yra laikomas.

Turkija penktadienį pažadėjo keršyti po mažiausiai 11 policininkų gyvybių pareikalavusios atakos šalies pietryčiuose esančiame Džizrės mieste, per kurią buvo susprogdinta bomba automobilyje ir dėl kurios yra kaltinami kurdų kovotojai.

„Mes duosime tiems niekšams atsaką, kurio jie nusipelnė, – spaudos konferencijoje Stambule sakė premjeras Binali Yildirimas. – Jokia teroristinė organizacija negali laikyti Turkijos belaisve.“

Džizrėje kelis kartus per pastaruosius mėnesius buvo skelbiama komendanto valanda. Mieste, kuris yra ties Turkijos siena su Sirija ir Iraku, bei jo apylinkėse Turkijos kariai įnirtingai grumiasi su PKK kovotojais.

Pernai žlugus pustrečių metų trukusioms paliauboms, Turkijos saugumo pajėgos buvo beveik kasdien atakuojamos PKK kovotojų. Per šiuos išpuolius žuvo šimtai policininkų ir karių.

PKK suintensyvino veiksmus pastarosiomis savaitėmis, po liepos 15-ąją dalies Turkijos kariškių nesėkmingai mėginto įvykdyti perversmo, turėjusio nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą.

Turkija prieš dvi dienas pradėjo precedento neturintį antžeminių pajėgų puolimą kaimyninėje Sirijoje, kuris, anot pareigūnų, yra nukreiptas tiek prieš džihadistus, prieš Sirijos kurdų sukarintas pajėgas.

Turkija ketvirtadienį apšaudė kurdų kovotojus Sirijoje ir pareiškė, kad jie nesilaikė sutarties su Jungtinėmis Valstijomis nesiveržti į džihadistų kontroliuojamas teritorijas.

Ankara laiko kurdų Demokratinės sąjungos partiją (PYD) ir jos sukarintas pajėgas – Kurdų liaudies apsaugos dalinius (YPG) – teroristinėmis organizacijomis, siekiančiomis įkurti autonominį regioną Sirijoje ir veikiančiomis kaip PKK padalinys šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius