Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieglobsčio Vokietijoje prašantys žmonės vis dažniau tampa neonacių neapykantos taikiniu

Per pirmus šešis šių metų mėnesius kraštutinės dešinės radikalai Vokietijoje beveik kiekvieną dieną atakuodavo šalyje prieglobsčio prašančių žmonių gyvenamąsias vietas. Dauguma pabėgėlių Vokietijoje šiuo metu gyvena nuolatos kaustomi baimės, rašo savaitraštis „Spiegel“.
Protestas prie pabėgėlius Drezdene
Protestas prie pabėgėlius Drezdene / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiandien Vokietija yra pasidalinusi į dvi dalis. Viena vertus, šalies gyventojai demonstruoja milžinišką solidarumą su pabėgėliais ir padeda jiems kiekvieną dieną.

Tai šalis, kurioje bujoja ir sulig kiekviena diena stiprėja. rasistinis smurtas.

Tačiau egzistuoja ir kitokia Vokietijos pusė. Tai šalis, kurioje sulig kiekviena diena stiprėja rasistinis smurtas.

Vokietijos vidaus reikalų ministerija per pirmąjį 2015 m. pusmetį užregistravo net 173 išpuolius prieš prieglobsčio šalyje prašančius asmenis.

Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, šis rodiklis išaugo net tris kartus.

Tiesa, manoma, kad tikrasis skaičius gali būti dar didesnis, nes dauguma pabėgėlių vengia kreiptis į policiją.

Aukšti Vokietijos politikai šiuos išpuolius pavadino šlykščiais ir teigė, kad jais yra puolama visa Vokietijos visuomenė.

Ilgus metus buvo vadovaujamasi kliše, kad dauguma šalyje fiksuojamų ksenofobiškų išpuolių vyksta Rytų Vokietijoje. Nors šiame regione pastaruoju metu išpuolių skaičius ir išaugo, tačiau jis nėra išimtis.

Neonacių organizuojami išpuoliai prieš pabėgėlius jau tapo kasdienybe ir Bavarijoje bei vakarinėje šalies dalyje esančiose žemėse.

Prieš pabėgėlius kraštutinės dešinės grupuotės kovoja pasitelkdamos įvairius metodus. Musulmonų pabėgėliai prie savo namų durų dažnai išvysta nupjautas kiaulių galvas, kitų atvykėlių būstai dažnai yra naktimis padegami. 

Neonacių organizuojami išpuoliai prieš pabėgėlius jau tapo kasdienybe ir Bavarijoje bei vakarinėje šalies dalyje esančiose žemėse.

Kaip rašo naujienų svetainė thelocal.de, paskutinįjį liepos savaitgalį Rytų Vokietijoje esančiuose Tiuringijoje ir Brandenburge pabėgėliai vėl buvo bauginami atakuojant jų būstus.

Šeštadienio naktį šeima su dvejomis dviejų ir penkerių metų dukromis buvo pažadinta gaisro viename Brandenburgo provincijos mieste. Užpuolikai į šeimos būsto vidų įmetė degiame skystyje išmirkytą laikraštį.

Tuo tarpu Drezdene 27 žmonių gauja į namus, kuriose gyvena pabėgėliai, mėtė akmenis. Iš karto po išpuolio policijai pavyko atpažinti ir sulaikyti įtariamuosius.

Penktadienį Tiuringijoje taip pat smarkiai nukentėjo keturi prieglobsčio prašytojai iš Sirijos. Jaunuolių gauja juos užpuolė gatvėje ir pradėjo spardyti. Pareigūnai teigia, kad šį nusikaltimą atlikti paskatino jaunuolių ksenofobija.

Maža to, smurtą savaitgalį Rytų Vokietijoje paskatino ir policijos susirėmimai su protestuojančiais kraštutinės dešinės „Nacionalinės demokratinės partijos“ nariais.

Vokietijos pietvakariuose esančios Badeno Viurtembergo žemės ministras Winfriedas Kretschmannas sekmadienį interviu laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ pareiškė norintis, kad pabėgėlių srautai būtų nukreipiami į mažai apgyvendintas Rytų Vokietijos sritis. Jo teigimu, juos priglaudžiančios žemės galėtų gauti tam tikras finansines kompensacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius