Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš metus Argentinos arkivyskupas tapo popiežiumi Pranciškumi

Sukanka lygiai metai, kai Argentinos arkivyskupas tapo popiežiumi Pranciškumi. Nė vienas Katalikų bažnyčios netapo taip greitai mylimas kaip popiežius Pranciškus, kai pernai kovo 13-ąją Šventojo Petro aikštėje susirinkusios minios kukliai paprašė už jį melstis.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nereikėjo ir penkių minučių, kad jis užkariautų širdis, tiesiog paprastai pasisveikindamas, sako tuomet aikštėje buvę žmonės.

Mane žeidžia, kai matau naujausio modelio mašina važiuojantį kunigą, tai neteisinga, – sakė popiežius Pranciškus.

Tikintieji sako pajutę – jis arčiau paprastų žmonių, paprastas ir žmogiškas. Milijonus gerbėjų jis turi „Twitter“, jo žinutės persiunčiamos gerokai dažniau negu prezidento Baracko Obamos. Niekas nesitikėjo, kad Pranciškus imsis keisti bažnyčios doktrinas, bet svarbu tonas, tai, kad jis skatina didesnį vienišų motinų, išsiskyrusiųjų, homoseksualių žmonių supratimą. „Kas aš toks, kad galėčiau teisti“, – sakė popiežius grįždamas iš pirmos užjūrio kelionės į Braziliją. 

Daugiau skaidrumo, mažiau biurokratijos, pastangos reformuoti slaptumo skraiste apgaubtą Vatikano banką. Neveltui jis pasirinko Pranciškaus vardą pagal Šventąjį Pranciškų iš Asyžiaus, laikomą asketiškumo, pagalbos vargšams, meilės gamtai simboliu.

„Mane žeidžia, kai matau naujausio modelio mašina važiuojantį kunigą, tai neteisinga“, – sakė popiežius Pranciškus.

Gailestingumo tema vyrauja daugelyje jo pamokslų. „Dievas niekada nepailsta atleisdamas, tai mes pailsome prašyti atleidimo“, teigė popiežius Pranciškus per pirmą savo pamokslą, netrukus po to, kai tapo pirmuoju po 1300 metų popiežiumi ne europiečiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius