Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prorusiška Krymo valdžia: parlamento pirmininkas – prasiskolinęs aferistas, premjeras – stambaus kalibro banditas Goblino pravarde

Šiuo metu valdžia Kryme priklauso aferistams ir banditams. Taip Ukrainos žiniasklaidai pareiškė Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Andrejus Senčenko. Jo duomenimis, paskui Krymo parlamento pirmininką Vladimirą Konstantinovą driekiasi finansinių aferų, o paskui Krymo premjerą Sergejų Aksionovą, kuris, tikėtina, priklauso nusikaltėlių pasauliui, – žmogžudysčių šleifas.
Vladimiras Konstantinovas
Krymo parlamento pirmininkas Vladimiras Konstantinovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo censor.net.ua, Krymo parlamento pirmininkas V.Konstantinovas yra įsivėlęs į statybų aferą, susijusią su bendrove „Konsol“, kuri surinko iš žmonių pinigus, bet nepastatė namų.

Kryme ši bendrovė žinoma tuo, kad tūkstančiai gyventojų vis dar laukia žadėtų butų, už kuriuos sumokėjo pinigus prieš 5-8 metus. Pinigus įmonė rinko visoje šalyje, tačiau namai iki šiol nepastatyti, – sakė A.Senčenko.

A.Senčenko teigė, kad Krymo premjeras Sergejus Aksionovas prieš du dešimtmečius buvo gerai žinomas  banditas, turėjęs Goblino pravardę.

„Tai tikrai nėra tie žmonės, kurie sugebėtų suvienyti Krymą“, – įsitikinęs Aukščiausiosios Rados deputatas A.Senčenka.

Ukrainos prezidento atstovo Kryme Sergejaus Kunicyno duomenimis, V.Konstantinovas šiuo metu skęsta skolose.

Spaudžia milžiniškos skolos

A.Senčenka pasakojo „Radio Svoboda“, kad į Rusiją pabėgusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus bendražygį V.Konstantinovą pažįsta jau ketvirtį amžiaus: „Jis visada užsiėmė tik verslu, nieko bendro su politika neturėjo. Tačiau jo verslas buvo labai specifinis – statybų piramidė, pavadinta „Konsol“. Kryme ši bendrovė žinoma tuo, kad tūkstančiai gyventojų vis dar laukia žadėtų butų, už kuriuos sumokėjo pinigus prieš 5-8 metus. Pinigus įmonė rinko visoje šalyje, tačiau namai iki šiol nepastatyti.“

Anot jo, „Konsol“ sukčiaujant gaudavo labai didelius kreditus iš bankų. Pavyzdžiui, sykį bendrovė pardavė visus butus dideliame gyvenamajame name, o vėliau pakeitė jo numerį ir už kreditą įkeitė bankui.

Norėdamas išvengti atsakomybės V.Konstantinovas pradėjo gausiai remti Regionų partiją Kryme ir taip tapo parlamento pirmininku.

„V.Konstantinovo materialinė būklė dabar – tiesiog pasibaisėtina. Jis bankams turi labai didelių skolų, yra pradėta baudžiamoji byla. Norėdamas išvengti atsakomybės V.Konstantinovas pradėjo gausiai remti Regionų partiją Kryme ir taip tapo parlamento pirmininku.

Prieš porą mėnesių jis pradėjo dažnai važinėti į Maskvą. Po vienos iš tokių kelionių jis nuvyko pas  Aukščiausiosios Krymo Rados Teisės skyriaus vadovą ir paprašė surinkti dokumentus, susijusius su 1954 metų aktu dėl Krymo prijungimo prie Ukrainos. Tai yra klausimas, kuris jį anksčiau domino mažiausiai“, – pasakojo A.Senčenka.

Jis pridūrė, kad tuo pat metu labai pasikeitė V.Konstantinovo elgesys, jis tapo itin agresyvus, buvo aišku, kad žmogus įgijo tvirtą užnugarį.

„Todėl akivaizdu, kad scenarijus, kuris dabar vykdomas, buvo sugalvotas prieš kelis mėnesius. Be jokių abejonių, jis buvo rengiamas Maskvoje. Taigi tai nėra spontaniška reakcija į pastaruosius įvykius“, – pabrėžė deputatas.

Sergejus Aksionovas
Sergejus Aksionovas

Premjeras – kriminalinis autoritetas Goblinas

Daugeliui Krymo kriminalinių autoritetų pavyko išvengti baudžiamosios atsakomybės, bylos taip ir nebuvo pabaigtos.

Krymo premjeras S.Aksionovas, pasak A.Senčenkos, yra žmogus, kuris nemoka suregzti  sakinio.

S.Aksionovas į politiką atėjo 2009-aisiais, kai įkūrė „Russkoje jedinstvo“, jis taip pat prieš tai kurį laiką dažnai skraidė į Maskvą. Deputatas neabejoja, jog ta partija išlaikoma Kremliaus pinigais: „Būtent todėl šiai porelei ir buvo pavesta užimti valdžios postus Kryme.“

Paskui parlamento pirmininką V.Konstantinovą driekiasi finansinių machinacijų srautas, o paskui Krymo premjerą S.Aksionovą – lavonai.

S.Aksionovas prieš pasukdamas į politiką oficialiai užsiėmė verslu, tačiau teisėsaugininkai pasakojo, kad jis buvo artimas Krymo kriminaliniam pasauliui ir netgi buvo vidutinio lygio reketininkas. Tiesa, už savo neteisėtą veiklą S.Aksionovas nebuvo teisiamas. Nusikaltėlių pasaulyje jis buvo vadinamas Goblinu.

„Daugeliui Krymo kriminalinių autoritetų pavyko išvengti baudžiamosios atsakomybės, bylos taip ir nebuvo pabaigtos. Manau, jog S.Aksionovo vieta yra kalėjime“, – sakė A.Senčenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius