-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prostitute dirbanti studentė: „Joks vaikinas, tai žinodamas, su manim nebūtų“

„Nekenčiu prostitučių pasaulio – kai galvoji apie prostituciją, turi minty kažką, kas gatvėje daro viešosios tvarkos pažeidimus. Aš ne tokia: studijuoju, savanoriauju, nevartoju narkotikų. Esu normalus žmogus“, – studentę Sophie, Jungtinėje Karalystėje dirbančią prostitute, cituoja portalas Independent.co.uk.
Prostitutė
Prostitutė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

22-ejų Sophie studijuoja universitete. Už studijas susimoka pardavinėdama savo kūną. Save ji pristato kaip „palydovę“. Jos studentiška paskola nepadengia jos gyvenimo ir būsto išlaidų. O merginos penkerių metų studijos tokios intensyvios, kad kasdien dirbti ji negalėtų.

„Nemėgstu skaityti laikraščių, rašančių apie studentes prostitutes ir kaip jos tai daro dėl to, kad galėtų susimokėti už studijas. Jie pateikia viską arba labai supaprastintai, arba perdėm bjauriai. Nėra tarpinio varianto“, – dėsto mergina.

Apklausos rodo, kad apie šešis procentus studentų tam tikru momentu per studijas įsitraukia į sekso industriją.

Independent.co.uk rašo, kad šios merginos patirtis ne tokia jau neįprasta. Apklausos rodo, kad apie šešis procentus studentų tam tikru momentu per studijas įsitraukia į sekso industriją. Vis dėlto vis labiau atkreipiamas dėmesys į tai, kad universitetai linkę pro pirštus pažvelgti į šią problemą. Jie tiesiog linkę ją ignoruoti.

Pirmasis klientas

Sophie pirmąjį klientą turėjo būdama vos 19-os: „Buvau jauna, neturėjau jokio supratimo apie tai. Jei sąžiningai, tai tuomet tu tiesiog nežinai, ką darai. Tiesiog galvoji apie tai, kad gali rinktis arba studijuoti toliau, arba ne. Tuo metu tai buvo geresnis pasirinkimas iš dviejų galimų“.

Ji reklamuojasi suaugusiems skirtame tinklalapyje. Klientus ji renkasi pagal atsiliepimus, gautus iš kitų prostitučių bei vartotojų. „Dorus“ klientus jie stengiasi atskirti nuo potencialiai pavojingų, juos reitinguodami.

Yra dviejų tipų klientai. Tie, kurie atvyksta į namus pas prostitutes, ir tie, kurie siūlo susitikti kitur. Toliau viskas vyksta taip: klientai, tarp kurių daugiausia vyrai, parašo žinutę, kad domisi būtent ta mergina ir gali susitarti dėl laiko.

„Sulaukiame daug keistų užklausų. Prieš susitikimą susirašinėdami išsiaiškiname, ko klientai pageidauja, ir tu sakai „taip, aš tai padarysiu arba ne, aš to nedarysiu“, – pasakoja Sophie, pridurdama, kad „tikiesi, jog jie atkreipia į tai dėmesį, ką sakai, tačiau iš tiesų jie to nedaro“.

Manai, kad viskas bus gerai, o taip nebūna, sako Sophie ir pripažįsta, kad rizika yra neatsiejama jos darbo dalis.

Toliau mergina prabyla apie nesaugumą šiame darbe. „Galite būti įsitikinusi, kad viskas bus gerai, tačiau ne visada taip būna. Manai, kad viskas bus gerai, o taip nebūna“, – sako ji. Sophie pripažįsta, kad rizika yra neatsiejama jos darbo dalis.

Ji prisimena atvejį, kai vos paspruko nuo kliento. „Nusprendžiau, kad daugiau to nebedarysiu. To buvo per daug“. Vis dėlto iš sekso industrijos ji pasitraukė tik trumpam. Susidūrusi su finansiniais sunkumais ji grįžo atgal.

Kingstono universiteto dėstytojas Ronas Robertsas sako, kad šį klausimą universitetai linkę ignoruoti.

„Ignoruojama bet kas, kas iš esmės atkreipia dėmesį į realybę ir sąlygas, kuriomis žmonės turi siekti aukštojo mokslo. Tai neabejotinai didelė ir sunki finansinė našta“, – teigia jis.

Nepaisant to, kad Nacionalinė studentų sąjunga (NUS) vykdo studentų „darbo sekso industrijoje“ projektą Velse, kol kas daug statistinių duomenų nėra surinkta.

NUS atstovas spaudai teigia: „Daugiausia, ką šiuo metu žinome apie studentus, dirbančius sekso industrijoje, neturi pagrindo ir nenorime pasikliauti nuogirdomis. Iš tikrųjų reikia gauti įrodymų, kad galėtume geriau remti studentus“.

R.Robertsas tvirtina, kad universitetai tapo korporacijomis, kurios parduoda išsilavinimą. Pasak R.Robertso atlikto tyrimo, kuris buvo publikuotas Kingstono ir Lydso universitetuose, šeši procentai studentų buvo įtraukti į sekso industriją ir kasmet sugeneruoja 355 mln. svarų.

Rezultatai paremti 200 apklaustų studentų atsakymais iš 29 Jungtinės Karalystės institucijų. Vis dėlto ši apklausa sulaukia priekaištų, kad buvo per mažai respondentų.

Uždirbusi 100 svarų per valandą apie ją gali mąstyti likusį mėnesį, – sako mergina.

„Aš šio darbo nekenčiu. Tarkime, dirbu už 100 svarų per valandą. Tai gali skambėti labai patraukliai, nežinant, į kokias skyles tenka kartais vykti. Taip, 100 svarų per valandą, tačiau apie tą valandą gali galvoti visą likusį mėnesį“, – sako Sophie.

Kalbėdama apie klientus, ji prisipažįsta: „Man dauguma iš jų nepatiko. Aš mąstau, kodėl jie nesusitikinėja su kokia nors savo amžiaus moterimi.“

Darbą ji derina su studijomis, kartais klientų nemato savaitėmis iki „termino“. Tuomet vėl dirba: „Niekada nebebūsi tuo pačiu žmogumi, kai kartą tai jau padarei. Iš darbo grįžti į universitetą. Niekas nežino to, ką padarei.“

Studentai, pardavinėjantys savo kūną, dažniausiai skirstomi į du tipus – tuos, kurie tiesiog atsidūrė sekso industrijoje, dažniausiai turėdami problemų dėl narkotikų, ir tuos, kurie dirba turėdami aiškų „galutinį tikslą“.

Slepia tiesą nuo artimųjų ir draugų

Sophie darbas rūpestingai atskirtas nuo universiteto gyvenimo: „Sutikau jame savo geriausius draugus, tačiau aš iš tiesų manau, kad jie nežiūrėtų į mane taip pat, jeigu jiems papasakočiau, kuo užsiimu“. Niekas iš jos draugų ar artimųjų to nežino.

Dabar yra vaikinų, kurie man patinka. Norėčiau kažko daugiau, tačiau tai šiuo metu neįmanoma. Taip negerai, joks vaikinas to nepriimtų.

Jai sunku užmegzti santykius: „Dabar yra vaikinų, kurie man patinka. Norėčiau kažko daugiau, tačiau tai šiuo metu neįmanoma. Taip negerai, joks vaikinas to nepriimtų.“

Apibendrindama savo patirtį mergina sako: „Jūs tiesiog tai padarote, gaunate pinigus ir grįžtate į savo gyvenimą.“

Kai baigs mokslus, ji pasitrauks iš prostitucijos ir nuo klientų, tačiau, kol studijuoja, ji ir toliau dirbs tą patį.

„Man reikalingi klientai vakarais, tačiau man jie nepatinka. Man išvis jie nepatinka. Norėčiau apsimesti, kad jie man patinka, o tuomet išeiti. Kartais per tą valandą man pavyksta tai padaryti. O tuomet užsidaro durys ir viso gero“, – teigia Sophie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius