-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putinas parodė, kad turi žmoną

Beveik prieš metus „pradingusi“ Rusijos premjero Vladimiro Putino žmona Liudmila pagaliau „atsirado“. Praėjusį sekmadienį Putinų pora lankėsi Kristaus Išganytojo katedroje.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viena garsiausių Rusijos porų atvyko į katedrą pasveikinti Maskvos ir visos Rusijos patriarchą Kirilą Angelo, t. y. vardo, dienos proga. L.Putina įteikė varduvininkui didžiulę puokštę, padarytą iš akinamai baltų rožių ir gerberų, ir ištarė vieną vienintelį žodį: „Sveikinu.“

„Iki praėjusio sekmadienio V.Putiną drauge su žmona rusai buvo matę tik 2008 metų kovo 2 dieną, kai jie atėjo balsuoti per prezidento rinkimus už Dmitrijų Medvedevą“, – iškart po šio įvykio pranešė Rusijos agentūra RIA „Novyj region“. Tačiau netruko atsirasti tokių, kurie priminė, kad garsioji Rusijos pora praėjusių metų kovo 9-ąją Maskvos teatre „Sovremennik“ žiūrėjo Aleksandro Gribojedovo pjesę „Vargas dėl proto“ (šį spektaklį Rusijos sostinėje pastatė lietuvių režisierius Rimas Tuminas), balandžio pabaigoje per stačiatikių Velykas atėjo į cerkvę, o gegužės mėnesį abu dalyvavo D.Medvedevo inauguracijoje. Birželį, kai į Rusiją neoficialiai buvo atvykęs kadenciją baigęs Prancūzijos prezidentas Jacques'as Chiracas su žmona Bernadette, Putinai vakarieniavo su jais Centriniuose literatų rūmuose. Tačiau visi šie pasirodymai - neoficialūs, o oficialiuose renginiuose V.Putinas ištisus metus dalyvavo vienas, be žmonos.

Tokia netikėta antrojo valstybės asmens „vienatvė“ Maskvoje sukėlė daugybę gandų, apkalbų ir klausimų. Rusijos žiniasklaida bandė išsiaiškinti, kur dingo Liudmila, tačiau nesėkmingai. Užtat internete ir gatvėje rusai gyvai aptarinėjo V.Putino šeimos gyvenimą ir kūrė įvairiausias versijas. Vieni svarstė, ar Liudmila vis dar yra premjero žmona. Jei taip, kodėl jau dvejus metus V.Putinas neima jos kartu, kai vyksta į oficialias keliones? Kiti klausė, kodėl L.Putina niekada nerodoma per televiziją.

Praėjusių metų balandį alyvos į ugnį įpylė laikraštis „Moskovskij korespondent“. Leidinys paskelbė, esą netrukus gali įvykti V.Putino vestuvės su garsia Rusijos gimnaste Alina Kabajeva, nors paskui dėl šios žinios atsiprašė. Tačiau gandai, kad premjeras susižavėjęs buvusia 26 metų sportininke, kuri tapo Rusijos Dūmos nare, nenutilo. Dabar ši gražuolė - motina, tačiau niekas nežino, kas jos vaiko tėvas. A.Kabajeva kategoriškai atsisako apie tai kalbėti.

Rusijos spauda vis dažniau ėmė rašyti apie Liudmilą. Vieni leidiniai svarstė, kad galbūt paaiškėjo, jog iki santuokos su V.Putinu ji sirgusi kažkokia liga, kiti teigė, esą L.Putina paskirta ambasadore į kokią nors mažą valstybę ir šiuo metu ten gyvena. Manoma, praėjusį sekmadienį premjeras pagaliau pasirodė drauge su žmona pirmiausia dėl to, kad nutildytų jam nemalonius gandus. Rusai tai iškart susiejo su laida „Dingo Liudmila Putina“, kurią gegužės 19-ąją transliavo „Radio Svoboda“. Kūrėjai ją visą skyrė buvusiai pirmajai Rusijos damai.

Rusijos politikos žinovai bendrą Putinų pasirodymą įvertino vienareikšmiškai – premjeras stengiasi pataisyti savo įvaizdį, kuris sumenko dėl šalyje įsisiautėjusios krizės. „Rusijos elektorato konservatyvumas visiems žinomas. Rinkėjai nori matyti valdžioje žmones, kurie rūpinasi savo šeima, kitaip tariant, yra geri vyrai ir tėvai, - komentavo net Kremliui artimas politologas, tiesa, nenorėjęs, kad būtų skelbiama jo pavardė. – Rusijos elektoratas – tai daugiausia pagyvenusios moterys. Joms, žinoma, labai nepatiktų, jei V.Putinas paliktų savo bendraamžę žmoną dėl 25 metų gražuolės gimnastės.“

Tačiau liko neatsakyta į dar vieną klausimą – kodėl būtent dabar premjeras vėl viešai pasirodė su žmona? Kodėl jam staiga prireikė pademonstruoti, kad tebeturi tvirtą šeimą, o visi gandai – tik melas? Gal tai reiškia, jog V.Putinas jau rengiasi kitiems Rusijos prezidento rinkimams? Toks atsakymas Rusijos politikos ekspertams atrodo įtikimiausias. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius