Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putinas prognozuoja labai sunkius metus ekonomikai

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas prognozuoja sunkius metus ekonomikai, bet pažymėjo, kad šalis nepasuks iš modernizacijos kelio, o dabartinis nacionalinės valiutos kursas po valdomos devalvacijos, jo nuomone, pagerins nacionalinių gamintojų pozicijas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

„Ekonomika įrodė, jog sugeba ne tik išlikti, bet ir eiti į priekį naujomis, mažiau palankiomis sąlygomis, – sakė V.Putinas, skaitydamas ataskaitą deputatams Valstybės Dūmoje. – 2009 metai bus mums labai sunkūs.“

Premjeras pažymėjo, jog valdžia siekia „optimaliai“ suderinti antikrizines priemones su ilgalaikiais projektais, „kad ne tik būtų galima gintis, bet ir atakuoti, kurti naują, veiksmingesnę ekonomiką“.

„Mes turime ne šiaip išsaugoti svarbiausias gamybos pozicijas, bet ir paspartinti ekonomikos perėjimą į inovacinį raidos kelią, ne tik remti vidaus paklausą, bet ir įgyvendinti didelio masto projektus, kad padėtume pagrindą infrastruktūrai ateityje, ne tik leisti giliai nusmukti BVP, bet ir tobulinti svarbiausius rinkos institutus, ne tik garantuoti makroekonomikos stabilumą, bet ir padaryti savo kredito ir finansų sistemą gyvybingesnę“, – sakė V.Putinas.

„Būtent tokia ideologija ir buvo grindžiamas naujas biudžeto variantas. Šis biudžetas yra plėtotės biudžetas“, – pridūrė premjeras.

V.Putino nuomone, planinis nacionalinės valiutos kurso mažinimas padėjo padidinti Rusijos gamintojų konkurencingumą.

„Nevaldomai devalvacijai pavyko užkirsti kelią. Nacionalinės valiutos kurso kritimas, neišvengiamas esant susidariusioms sąlygoms, kaip mes ir žadėjome, buvo ne staigus, o lėtas, todėl ekonomika ir piliečiai galėjo prisitaikyti prie naujų realijų“, – sakė premjeras.

„Dabartinis nacionalinės valiutos kursas, be abejo, pagerins konkurencingas nacionalinių gamintojų pozicijas ne tik vidaus, bet ir užsienio rinkoje“, – sakė jis.

V.Putinas tarifų įšaldymą pavadino ne visada veiksmingu sprendimu: „Mes ir taip sulaikėme tarifų augimą. Visiškai jį sustabdyti būtų klaida. Išeitis yra kita – kurti konkurencingą aplinką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius