Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putinas vis dar kontroliuoja Medvedevą, mano Rusijos gyventojai (apklausa)

Dauguma Rusijos gyventojų mano, kad prezidentą Dmitrijų Medvedevą vis dar kontroliuoja valdančiojo tandemo partneris ministras pirmininkas Vladimiras Putinas.
Karikatūriniai V.Putinas ir D.Medvedevas.
Karikatūriniai V.Putinas ir D.Medvedevas / Kadras iš „Youtube“ klipo

Tai rodo apklausos, kurią surengė J.Levados centras, rezultatai.

Tik 22 proc. apklaustųjų sako, jog D.Medvedevas „vykdo savarankišką politiką“, o 66 proc. respondentų mano, kad D.Medvedevas veikia „Putino ir jo aplinkos kontroliuojamas“, pabrėžiama tyrime, kurio rezultatai paskelbti tinklalapyje levada.ru.

D.Medvedevas atėjo į valdžią 2008 metų kovą, remiamas V.Putino, kuris paskelbė jį savo įpėdiniu prezidento poste.

Daugelis ekspertų tada akcentavo, kad valdymo tandemo forma yra priedanga V.Putinui ir jo aplinkai, ketinantiems grįžti į valdžią 2012 metais.

Patys tandemo dalyviai ne kartą pabrėžė, kad juos sieja draugiški santykiai, bet D.Medvedevas yra visiškai savarankiškas. Jie taip pat neatmetė galimybės dalyvauti 2012 metų rinkimuose.
 

„Sprendimus priima tas, kuriam teisę priimti šiuos sprendimus suteikia įstatymai.Sprendimus priima tas, kuriam teisę priimti šiuos sprendimus suteikia įstatymai.

Kalbant, pavyzdžiui, apie užsienio ir vidaus politikos, gynybos, saugumo klausimus – tai tik prezidentas ir daugiau niekas kitas. Bet pas mus yra Vyriausybė. Ji turi savo kompetenciją“, – sakė D.Medvedevas interviu Amerikos televizijos kanalui ABC, kurio stenogramą galima perskaityti Kremliaus tinklalapyje kremlin.ru.

„Kiek pavargau, atvirai sakant, tai nusibodo“, – sakė D.Medvedevas, atsakydamas į klausimą, ar nepavargo atsakinėti į klausimą, kas realiai vado šalį.

Remiantis J.Levados centro rezultatais, per dvejus D.Medvedevo prezidentavimo metus respondentų, manančių, kad valdžia yra jo rankose, sumažėjo nuo 20 proc. iki 13 procentų. Tuo tarpu 51 proc. apklaustųjų mano, kad valdžia priklauso abiem politikams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius