Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 25 /08:05

Raketomis ginkluotas JAV povandeninis laivas atvyko į Pietų Korėją

JAV karinio laivyno povandeninis laivas atplaukė į Pietų Korėją. Raketomis ginkluotas laivas į Korėjos pusiasalį pasiųstas augant įtampai su Šiaurės Korėja, kuri nepaiso perspėjimų ir vykdo branduolinius bandymus.
„USS Michigan“ Pietų Korėjoje
„USS Michigan“ Pietų Korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be „USS Michigan“ JAV pas sąjungininkę Pietų Korėją siunčia ir daugiau karo laivų, tarp jų – ir lėktuvnešį.

Neplanuojama, kad „USS Michigan“ dalyvaus bendruose kariniuose mokymuose, tačiau jo buvimas regione turėtų pasiųsti aiškią žinią Š.Korėjai, rašo CNN.

Antradienį Šiaurės Korėja švenčia 85-ąsias savo kariuomenės įkūrimo metines. Anksčiau panašiomis progomis ji vykdydavo raketų bandymus.

JAV karinio laivyno pranešime teigiama, kad povandeninio laivo apsilankymas – rutininis. Skelbiama, kad jis suteikia galimybę pabrėžti JAV ir Pietų Korėjos laivynų bendradarbiavimą.

„USS Michigan“ yra ginkluotas taktinėmis raketomis, jame įrengtos aukščiausio lygio komunikacinės priemonės. Šis laivas yra vienas iš keturių JAV laivyno povandeninių laivų, kurie anksčiau yra buvę ginkluoti branduolinėmis raketomis.

Pastaruoju metu Korėjos pusiasalyje išaugo įtampa, kai po Š.Korėjos raketų bandymų Vašingtonas ir Pchenjanas apsikeitė griežtais perspėjimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius