-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramiajame vandenyne salą sukrėtė 6,5 balo žemės drebėjimas

Ramiajame vandenyne, netoli Solomono salyno, užfiksuoti du žemės drebėjimai. Vieno jų stiprumas siekė 6,5 balo pagal Richterio skalę.
Nedidelėje Rendova salelėje namų neteko keletas šeimų
Nedidelėje Rendovos salelėje namų neteko keletas šeimų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinių Amerikos Valstijų geologijos tarnyba pranešė apie du žemės drebėjimus, pirmadienį sukrėtusius Ramųjį vandenyną. Apie nuo drebėjimo nukentėjusiuosius kol kas nėra jokių žinių, tačiau specialiosios tarnybos užfiksavo, kad sukrėsta žemė suformavo 2,5 metro cunamio bangą, kuri pridarė smulkių nelaimių.

Tarnybos taip pat pranešė, kad Gizo salos pakrantė, buvusi 90 km nuo drebėjimo epicentro,  nenugriauta tik per plauką, nes tokia grėsmė buvo labai reali.

Stipriausias žemės drebėjimas buvo užfiksuotas 30 km gylyje, po jo sekė keletas silpnesnių sukrėtimų, kurie pagal Richterio skalę normuojami kaip 5,3 ir 5,2 balo.

Pranešama, kad netoli Gizo salos esančioje mažytėje  Rendovos salelėje buvo sugriauta keletas namų, tačiau kitų nelaimės padarinių neužfiksuota. Manoma, kad namai nugriuvo ne dėl žemės drebėjimo sukelto cunamio, o dėl jo suformuotų nuošliaužų. Nesunkiai nukentėjo ir keletas žmonių, kurie tuo metu buvo vandenyno pakrantėje ir bėgo gilyn į salą. Nors kitų salų žemės drebėjimo padariniai nepalietė, išskyrus nežymius vandens lygio svyravimus, žmonės kol kas įsibaiminę, kad ir iki jų neatsiristų cunamis.

Šiame salyne prieš trejus metus jau buvo kilęs žemės drebėjimas, kuris tada siekė 8 balus pagal Richterio skalę. Tuomet žuvo 50 žmonių, buvo sugriauti šimtai ir apgadinti tūkstančiai namų.

Be to, pernai rugsėjo 29 d. cunamio banga nušlavė Samoa ir Tonga salų pakrantes, žuvo 186 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius