Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramzanas Kadyrovas bando išsiginti Sirijoje kariaujančių čečėnų

Čečėnijos Respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas užsipuolė Vakarus, jog jie vaizduoja čečėnus kaip teroristus, kurie kariauja Sirijoje, rašo „Laisvosios Europos“ radijo interneto svetainė. R.Kadyrovas tikino, jog tik čečėnai iš Vakarų šalių prisijungia prie „Islamo valstybės“ džihadistų gretų Sirijoje.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Kadyrovas savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ neseniai paskelbė, kad Grozne buvo susitikęs su Sirijos muftijumi ir Sirijos ambasadoriumi Rusijoje.

„Muftijus pažymėjo, kad Vakaruose daug kas kalba apie tam tikrą čečėnų brigadą Sirijoje. Sirijos pareigūnai turi sąrašą čečėnų, kurie buvo suimti arba nužudyti. Dauguma jų yra Vakarų šalių gyventojai, kurie ten gimė arba paliko (Čečėniją) prieš 20 metų“, – tvirtino R.Kadyrovas ir pridūrė, jog Vakarai bando vaizduoti čečėnus kaip teroristus ir ekstremistus.

 2012 m. R.Kadyrovas iš viso neigė, jog Sirijoje kovoja čečėnai.

Maža to, Kremliaus samdinys R.Kadyrovas citavo Sirijos muftijaus pareiškimą, jog Artimuosiuose Rytuose vyksta karas prieš islamą.

Tai jau nebe pirmas kartas, kuomet Čečėnijos lyderis kalba apie čečėnų kovotojus. 2012 m. R.Kadyrovas iš viso neigė, jog Sirijoje kovoja čečėnai.

„Išspausdinta daug melo apie čečėnus, kurie neva kovoja Sirijoje. Toks pats melas, kaip ir pasakymas, jog čečėnai kovoja Afganistane“, – 2012 m. liepą R.Kadyrovas paskelbė savo „Twitter“ paskyroje.

Daug „Islamo valstybės“ (IS) gretose kovojančių čečėnų ne kartą jau grasino R.Kadyrovui. Vienas iš čečėnų džihadistų Seyfullakhas Shishanis vaizdo įraše teigė, jog islamistai žygiuos į Čečėniją ir užpuls R.Kadyrovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius