Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rastas telefonas turėtų atskleisti didžiausias Osamos bin Ladeno paslaptis

Osamos bin Ladeno patikėtinio telefonas, rastas po abiejų vyrų žūties Pakistane, turėtų padėti atskleisti naujų detalių apie teroristų tinklo „Al Qaeda“ lyderio slapstymosi metus ir veikimo metodus. Mobiliajame telefone esantys kontaktai turėtų padėti išsiaiškinti jo bendrininkus, gyvenimo bei veiklos detales, rašo naujienų portalas nytimes.com.
Osama bin Ladenas (1988 m.)
Osama bin Ladenas (1988 m.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Telefono adresų knygutėje esantys kontaktai rodo, kad O.bin Ladenas bendradarbiavo su grupe Harakat-ul-Mujahedeen, kuri padėjo slapstysis teroristų lyderiui.

Amerikiečiams kilo įtarimų, kad ši grupuotė slėpė ir rėmė O.bin Ladeną Pakistano žvalgybos agentūros įsakymu. Įtarimai kilo dėl glaudaus grupuotės ir agentūros ryšio pastaruosius 20 metų.

Amerikiečiai, nagrinėję telefoną, nurodė, kad Harakat grupuotės atstovai skambino Pakistano žvalgybos agentūrai. Neatmetama versija, kad kartą jie buvo net susitikę.

Visgi neaišku, ar susitikimas buvo surengtas dėl O.bin Ladeno, ar kitais klausimais, todėl nėra jokių tiesioginių įrodymų, kad Pakistano žvalgybos agentūra iš tiesų padėjo jį slėpti.

Tačiau telefono kontaktai, tikimasi, visgi padės Vašingtonui surasti atsakymą į intriguojantį klausimą: kaip Osama bin Ladenas galėjo metų metus patogiai gyventi mieste, kuriame patruliuoja Pakistano ginkluotos pajėgos ir nuo kurio iki sostinės Islamabado vos 3 valandos kelio?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius