Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis migrantų antplūdis Italijoje ir gelbėjimo operacija Viduržemio jūroje

Italijos institucijos nurodė sprendžiančios, kur apgyvendinti dar 2,9 tūkst. migrantų, plukdomų į šalies pietinius uostus, kai Viduržemio jūroje netoli Libijos krantų per pastarąją parą buvo surinkti žmonės, rasti 21 laive ir mėginę pasiekti Europą.
Sirijos pabėgėliai
Sirijos pabėgėliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausiose operacijose dalyvavo Italijos pakrančių sargybos ir kitokie laivais, taip pat Didžiosios Britanijos, Airijos ir Ispanijos karinių jūrų pajėgų laivai bei vienas laivas, priklausantis Maltoje įsikūrusios humanitarinės pagalbos organizacijos MOAS, pranešė Pakrantės sargyba.

Gelbėtojai šiais metais surinko jūroje beveik 68 tūkst. migrantų, galiausiai atsidūrusių Italijoje, rodo Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) statistika.

Šis precedento neturintis skaičius yra šiek tiek didesnis palyginanti su tuo pačiu laikotarpiu praeitais metais, kai nuo sausio 1-osios iki birželio 30-osios į šalį buvo atgabenti 63 885 išgelbėti atvykėliai. Per praeitus metus Italiją pasiekusių migrantų skaičius buvo rekordinis – 170 000.

Dėl tokio antplūdžio nuo 2014-ųjų pradžios Italijos migracijos centrai, šiuo metu priglaudę apie 80 tūkst. prieglobsčio prašančių ir kitokių leidimo likti šalyje prašančių žmonių, patiria didžiulį spaudimą.

Padėtis tikriausiai dar pablogės vėliau vasarą, kai žmonių kontrabandininkų gabenamų migrantų srautas paprastai labiausiai padidėja. Pernai nuo birželio iki rugsėjo Italija pasiekė apie 100 tūkst. atvykėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius