-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rimantas Žylius: Ūkio ministerijoje dirbs „atitikties“ pareigūnas

Siekiant išvengti vadovaujančių pareigūnų interesų konflikto, Ūkio ministerijoje dirbs vadinamasis atitikties pareigūnas, kuris prižiūrės priimamus sprendimus, teigia naujasis ūkio ministras Rimantas Žylius.
Ūkio ministerija
Ūkio ministerija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Rimantas Žylius

„Vienas iš mano pirmųjų žingsnių, kurį jau pavedžiau atlikti ir kuris per keletą dienų bus atliktas – ministerijoje bus įsteigtas angliškai vadinamas compliance officer, tai yra, aš pavadinčiau, atitikties pareigūnas, kurio tikslas bus užtikrinti, kad ministerijos vadovybė tinkamai yra deklaravusi savo interesus“, – Lietuvos radijui sakė R.Žylius.

Jis priminė, kad Ūkio ministerija skirsto milijardines lėšas, o skirstyme – daug „sprendimo taškų“.

„Ministro Kreivio problema buvo, kad jis ir ministerija nemanė, kad viename iš taškų yra priimamas apskritai koks nors sprendimas, tačiau Vyriausioji tarnybinės etikos komisija interpretavo, jog ten buvo priimamas sprendimas“, – kalbėjo R.Žylius.

Todėl naujojo pareigūno tikslas, sakė ministras, bus stebėti, kaip skirstomi pinigai.

„Kad visi pareigūnai žinotų savo pareigas, kad būtų patikrinama, ar tam tikros įmonės, su kuriomis yra interesų konfliktai, nefigūruoja ten, jeigu nefigūruoja – kad būtų priimamas atitinkamas sprendimas“, – aiškino R.Žylius.

R.Žylius dar prieš jo paskyrimą ministru minėjo, kad paskirtų žmogų, kuris rūpintųsi ministerijos vadovybės interesų konfliktų prevencija, i jo akiratį patektų ir agentūros, kurios skirsto pinigus.

Buvęs ūkio viceministras R.Žylius pakeitė buvusį ministrą Dainių Kreivį, kuris atsistatydino po prezidentės kritikos ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo, kad jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius