-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rinkimai“ Šiaurės Korėjoje – už Kim Jong-Uną balsavo 100 proc. rinkėjų

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida pirmadienį patvirtino tai, kuo niekada ir nebuvo abejojama, – 100 proc., rinkimų pergalę lyderiui Kim Jong-Unui šalies parlamento „rinkimuose“.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visi iki vieno sekmadienį atiduoti balsai Kim Jong-Uno apygardoje buvo už šį žmogų, kuris dabar prie ilgos savo titulų virtinės gali pridėti parlamentaro vardą – greta aukščiausiojo ginkluotųjų pajėgų vado, Nacionalinės gynybos komisijos pirmininko ir kitų.

„Visi apygardos rinkėjai dalyvavo balsavime ir 100 proc. jų balsavo už Kim Jong-Uną“, – pranešė oficialioji naujienų agentūra KCNA.

„Tai absoliučios žmonių paramos ir visiško pasitikėjimo aukščiausiuoju lyderiu Kim Jong-Unu išraiška, jiems liekant nuoširdžiai lojaliems jam, jį labai gerbiant“, – sakoma pranešime.

Neskaitant fizinio balsų atidavimo, šie rinkimai neturėjo nieko, kas būtų demokratiška. Rezultatai buvo iš anksto nuspręsti, kiekvienoje iš 687 apygardų buvo tik po vieną patvirtintą kandidatą.

Parlamentas susirenka tik dukart per metus, paprastai – vienai dienai, kad mechaniškai patvirtintų biudžetą ar kitus Darbininkų partijos sprendimus.

Balsuoti buvo privaloma ir valstybinė žiniasklaida pranešė, kad balsavo visi registruoti rinkėjai visoje šalyje, išskyrus tuos, kurie yra užsienyje.

Aukščiausiojo Liaudies Susirinkimo (ALS) rinkimai vyksta kas penkeri metai ir šis balsavimas buvo pirmasis vadovaujant Kim Jong-Unui, kuris valdžią perėmė 2011 metų gruodį, mirus jo tėvui Kim Jong-Ilui.

Parlamentas susirenka tik dukart per metus, paprastai – vienai dienai, kad mechaniškai patvirtintų biudžetą ar kitus Darbininkų partijos sprendimus.

Kim Jong-Unas buvo vienintelis kandidatas 111-ojoje Pektusano apygardoje. Korėjiečiai Pektusano kalnui tradiciškai priskiria dievišką statusą, o oficiali Šiaurės Korėjos propaganda teigia, kad ant jo šlaitų gimė Kim Jong-Ilas.

KCNA pranešime Kim Jong-Unas vadinamas vertu savo tėvo ir senelio – Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il-Sunge – įpėdiniu, „nepaprastai padidinusiu šalies gynybinę galią“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius