-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimai Ukrainoje sužlugdė „Darto Veiderio“ ambicijas

Dartas Veideris vėl pateko į bėdą Ukrainoje. Kandidatas, persirengęs garsiuoju piktadariu iš mokslinės fantastikos kino sagos „Žvaigždžių karai“, gegužę nesėkmingai siekė Ukrainos prezidento posto.
Dartas Veideris rinkimuose Ukrainoje
Dartas Veideris rinkimuose Ukrainoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rinkimai

Tačiau bauginantis personažas, perėjęs į tamsiąją Galios pusę, neketino pasiduoti be kovos.

Net šeši „Dartai Veideriai“ sugebėjo užsiregistruoti kaip kandidatai prieš pirmalaikius Aukščiausiosios Rados rinkimus, kurių balsavimas įvyko sekmadienį.

Jie visi atstovauja mažytei Ukrainos piratų partijai – vienam iš daugiau negu 40 pasaulyje susikūrusių judėjimų, kurių pagrindinis tikslas – ginti interneto laisvę ir pažaboti autorinių teisių įstatymus.

„Žvaigždžių karuose“ Čiubaka daugiausiai vien urzgė ir riaumojo, o per rinkimų kampaniją Ukrainoje jo vaidmuo buvo minimalus.

Ukrainos „piratai“ žengė dar toliau negu jų bendraminčiai, užregistravę kandidatu kitą „Žvaigždžių karų“ herojų – gauruotąjį milžiną Čiubaką – tikėdamiesi, kad jam galėtų būti skirtas sveikatos apsaugos ministro portfelis.

„Žvaigždžių karuose“ Čiubaka daugiausiai vien urzgė ir riaumojo, o per rinkimų kampaniją Ukrainoje jo vaidmuo buvo minimalus.

Tačiau to nebūtų galima pasakyti apie Dartą Veiderį, kuris yra mįslingas veikėjas tiek kine, tiek tikrovėje.

Šis sitų lordas sekmadienį atvažiavo į vieną balsavietę Kijeve juodu „dartomobiliu“ ir atsisakė nusiimti savo juodą kaukę, kad įrodytų savo žemiškąją tapatybę pastebimai susinervinusiai rinkimų darbuotojai prie rinkėjų registracijos stalo.

„Galvojau, jog taip gali nutikti“, – vyras, kurio galva buvo paslėpta po blizgančia juoda kauke ir šalmu, sakė būriui žurnalistų ir smalsių žiūrovų, kurie filmavo ir fotografavo mobiliaisiais telefonais.

Kijeve užsiregistravęs kandidatas prisistato esantis Dartas Viktorovyčius Veideris, tačiau jo tikrasis vardas – Viktoras Ševčenka.

„Tačiau vis tiek esu nusivylęs. Mano teisės dar kartą buvo pažeistos“, – sakė kandidatas, iš jo juodo automobilio plyšaujant filmo „Star War“ pagrindinei melodijai. Tuo metu žiūrovų būrys tirpo.

Mįslė, gaubianti Darto Veiderio asmeninę istoriją, buvo gana dramatiškai atskleista originalioje mokslinės fantastikos filmų trilogijoje, kurią režisavo George'as Lucasas ir kurios pirmoji dalis buvo pirmąkart parodyta 1977 metais.

Pagrindinis šios Holivudo sagos personažas Liukas Skaivolkeris – šviesiaplaukis herojus, kartu su kitais keistais, tačiau mielais veikėjais, tokiais kaip Čiubaka, dalyvaujantis mūšyje su tironiškos imperijos viešpatavimu. Filmuose buvo atskleista, kad Dartas Veideris yra smarkiai sužalotą veidą po kauke slepiantis Liuko Skaivolkerio tėvas.

Kijeve užsiregistravęs kandidatas prisistato esantis Dartas Viktorovyčius Veideris, tačiau jo tikrasis vardas – Viktoras Ševčenka.

Socialiniuose tinkluose sekmadienį buvo išplatinta nuotrauka, kurioje esą matomas „Dartas Veideris“, kai jis registravosi kandidatu.

Joje matomas pliktelėjęs vyras, suglumusiu žvilgsniu žiūrintis į objektyvą ir veikiausiai dėvintis Darto Veiderio kostiumo viršutinę dalį. Informacija, pridėta prieš šios nuotraukos, kurios dalis buvo nukirpta, rodo, kad jis yra gimęs 1987 metais ir dirba vienos mažos privačios bendrovės direktoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius