-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rinkimai Vokietijoje baigėsi A.Merkel pergale

Balsavusių rinkėjų apklausos rodo, kad rinkimuose į Bundestagą pirmauja dabartinės kanclerės Angelos Merkel vadovaujamas konservatorių krikščionių demokratų (CDU/CSU) blokas. Šie duomenys buvo paskelbti vos uždarius balsavimo apylinkes.
Angela Merkel švenčia pergalę.
Angela Merkel švenčia pergalę. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

CDU/CSU, apklausų duomenimis, turėjo surinkti apie 33 proc. rinkėjų balsų. Labiausiai tikėtini jų partneriai koalicijoje – Laisvųjų demokratų partija (FDP) – gaus apie 15 proc. balsų.

Dabartiniai CDU/CSU partneriai socialdemokratai (SPD) surinks 22–23 proc. balsų. Tai blogiausias socialdemokratų rezultatas nuo pat Antrojo pasaulinio karo laikų. Manoma, kad iki šiol A.Merkel „didžiojoje koalicijoje“ 11 metų dirbę socialdemokratai dabar pereis į opoziciją.

SPD lyderis Frankas Walteris Steinmeieris, pasak naujienų agentūros AFP, pripažino savo pralaimėjimą ir pareiškė, kad A.Merkel vadovaujama koalicija dabar galės suburti daugumą parlamente be socialdemokratų dalyvavimo.

Rinkimų dieną atliktų rinkėjų apklausų rezultatai praktiškai sutampa su sociologų apklausų, atliktų prieš rinkimus, rezultatais. Ankstesnių apklausų rezultatai rodė, kad CDU/CSU blokas surinks 33 proc. balsų, FDP gaus 14 proc. balsų, o socialdemokratus parems apie 25 proc. rinkėjų. Kairiesiems, remiantis apklausomis, buvo prognozuojama apie 12 proc. balsų, o žaliesiems – maždaug 10 proc.

Preliminarūs rinkimų rezultatai turėtų paaiškėti naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius