Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimus laimėjęs nacionalistas Narendra Modi: XXI amžius bus Indijos amžius

Hinduistų nacionalistas Narendra Modi penktadienį pažadėjo padaryti viską, kad XXI amžius taptų Indijos amžiumi, kai jo vadovaujama dešinioji partija laimėjo visuotinus rikimus.
Narendra Modi
Narendra Modi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš noriu paversti XXI amžių Indijos amžiumi. Tam prireiks 10 metų, ne taip jau ilgai“, – kalbėjo partijos „Bharatiya Janata“ (BJP) lyderis savo šalininkams gimtojoje Gudžarato valstijoje.

Tūkstančiai žmonių, vilkinčių krokų oranžinės spalvos rūbais, susirinko pagrindinėje Vadodaros miesto aikštėje. Šiame mieste buvo pagrindinė N.Modi rinkimų apygarda Gudžarato valstijoje. Gatvėse aidėjo patriotinės dainos, žmonės nuo stogų mojavo oranžiniais šalikais.

„Noriu pasakyti savo tautiečiams indams, kad ir forma, ir esme aš būsiu su visais indais“, – kalbėjo šiaip dažniausiai rūstus būnantis N.Modi, šįkart plačiai šypsodamasis, vilkėdamas languota smėlio spalvos ir balta tunika

„Noriu pasakyti savo tautiečiams indams, kad ir forma, ir esme aš būsiu su visais indais“, – kalbėjo šiaip dažniausiai rūstus būnantis N.Modi, šįkart plačiai šypsodamasis, vilkėdamas languota smėlio spalvos ir balta tunika.

„Toks mūsų tikslas, ir aš padarysiu viską, kas įmanoma“, – kalbėjo jis, matyt, siekdamas išsklaidyti nerimą tarp musulmonų, kurių šalyje yra apie 175 milijonai ir kurie mano, kad jis bus šališkas jų atžvilgiu.

Rinkimų komisijos duomenimis, paskelbtais 16 val. 30 min. Grinvičo (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku, BJP laimėjo 282 vietas Indijos žemuosiuose parlamento rūmuose; daugumai pakaktų laimėti 272 vietas, o visam šios partijos vadovaujamam aljansui teks 339 vietos, nurodė televizijos kanalas NDTV.

Pralaimėjusios valdančiosios Kongreso partijos prezidentė Sonia Gandhi (Sonia Gandi), Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas ir Pakistano ministras pirmininkas Nawazas Sharifas pasveikino N. Modi su pergale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius