-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rio de Žaneire baigėsi karnavalo eitynės

Rio de Žaneire antradienio naktį baigėsi dvi dienas trukusios ekstravagantiškos karnavalo eitynės, kurių pasižiūrėti atvyko daug garsių svečių.
Statula
Karnavalas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Plačiai besišypsančios sambos karalienės, vilkinčios blizgužiais papuoštus „drabužius“, vos pridengiančius intymiausias kūno vietas, vadovavo choreografijos trupėms, šokdamos ant gausiai išpuoštų sambos mokyklų platformų, o miesto sambos mokyklų eisenos žygiavo per specialiai pastatytą Sambodromo stadioną, talpinantį 70 tūkst. žiūrovų.

Pirmadienio vakaras tapo keturias dienas iki Gavėnios vykusios šventės kulminacija, tačiau gatvėse linksmybės tęsis iki pat antradienio ryto, o Rio de Žaneiro gyventojai ir šimtai tūkstančių turistų šoks pagal kurtinamus būgnų ritmus.

Pasak žiniasklaidos, per dvi paradų dienas Rio de Žaneire buvo pastebėta keletas žvaigždžių, tarp jų garsi Brazilijos manekenė Gisele Bundchen, taip pat JAV kino aktoriai Kevinas Spacey ir Matthew McConaughey. Visus juos lydėjo apsaugininkai, tramdę pernelyg įkyrius Brazilijos žurnalistus.

Sekmadienio, pirmojo paradų vakaro žvaigžde taip pat tapo Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva. Šalies vadovas didžiausioje Rio de Žaneiro šventėje dalyvavo pirmąkart per savo kadenciją, kurią pradėjo 2003 metais.

Pasak žiniasklaidos, per dvi paradų dienas Rio de Žaneire buvo pastebėta keletas žvaigždžių, tarp jų garsi Brazilijos manekenė Gisele Bundchen, taip pat JAV kino aktoriai Kevinas Spacey ir Matthew McConaughey. Visus juos lydėjo apsaugininkai, tramdę pernelyg įkyrius Brazilijos žurnalistus.

Įspūdingais pasirodymais garsėjančios eitynės taip pat buvo rimtos dvylikos mieste veikiančių sambos mokyklų varžybos.

Gamtos apsauga ir ateities technologijos tapo vienomis iš svarbiausių šių metų pasirodymų temų. Teisėjai taip pat atsižvelgė į pasirodymų choreografiją, harmoniją ir punktualumą – kiekviena mokykla turėjo šokdama ir dainuodama pereiti 700 metrų ilgio stadioną per 82 minutes, stebint tūkstančiams žiūrovų.

Pergalę iškovojusi mokykla, kuri pelnys visos Brazilijos pagarbą, bus paskelbta trečiadienio vakarą.

Rio de Žaneiro karnavalui skiriama daugiausiai dėmesio, tačiau ne mažiau puošnūs paradai buvo rengiami kituose miestuose – ypač Baijos valstijos sostinėje Salvadore, Resifėje ir San Paule.

Be to, visoje šalyje miestų gatvėse vyko neformalios šventės ir nesuskaičiuojami pokyliai.

Per karnavalą dorovės tradiciškai menkiau paisoma, todėl vyriausybė nemokamai išdalijo 59 mln. prezervatyvų, siekdama šalyje pažaboti ŽIV plitimą.

Rio de Žaneire taip pat buvo sustiprintas saugumas, tačiau prieš prasidedant karnavalui mieste buvo apiplėšta beveik 100 užsieniečių, o daugelis jų tapo ginkluotų plėšimų aukomis.

Rimčiausi incidentai įvyko, kai ginkluotos gaujos įsiveržė į du miesto viešbučius, paėmė įkaitais jų svečius ir pagrobė turistų pinigus, muzikos grotuvus, vaizdo kameras ir fotoaparatus.

Be to, šių metų karnavalą apkartino pasaulyje gilėjanti ekonomikos krizė.

Lėktuvus gaminanti Brazilijos kompanija „Embraer“ praeitą ketvirtadienį paskelbė atleisianti 4 tūkst. darbuotojų. Tai buvo iki šiol didžiausias šalyje paskelbtas masinis darbuotojų atleidimas sparčiai lėtėjančiame šalies pramonės sektoriuje.

Automobilių gamybos koncerno „General Motors“ Brazilijos padalinys ir stambi kasybos kompanija „Vale“ jau anksčiau pranešė atleisiančios atitinkamai 800 ir 1 300 darbuotojų.

„Nedarbas didėja, tačiau karnavalas veikia kaip apsauginis vožtuvas“, – sakė namų šeimininkė Rosa Soares, sekmadienį atėjusi pasižiūrėti karnavalo paradų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius