Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 28 /10:36

Rio De Žaneire sugriuvus karnavalo platformai sužeista 17 žmonių

Rio de Žaneiro karnavalo parade mažiausiai 17 žmonių buvo sužeisti antradienį sugriuvus daliai vienos platformos, pranešė pareigūnai.
Rio De Žaneire sugriuvo karnavalo platforma
Rio De Žaneire sugriuvo karnavalo platforma / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Populiarios sambos mokyklos „Unidos da Tijuca“, surengusios pasirodymą Naujojo Orleano karnavalo tema, antroji platforma apie 3 val. vietos laiku neatlaikė šokėjų svorio ir sugriuvo, važiuodama per Rio de Žaneiro sambodromą.

Gelbėtojai išnešė sužeistuosius neštuvais, o ant tako susirinkę šventės dalyviai verkė.

Policija tiria nelaimės priežastis.

Rio de Žaneiro valstijos sveikatos apsaugos sekretoriaus pranešime sakomma, kad iš 17 nukentėjusiųjų šeši buvo išvežti į ligoninę, o dviejų žmonių būklė buvo sunki. Vienas jų patyrė galvos traumą.

Paradas buvo sustabdytas beveik 25 minutėms, kol sužeistiesiems buvo suteikta medicinos pagalba. Vėliau renginį leista tęsti.

Parado dalyvis Felixas Souza sakė, kad nelaimė įvyko, kai jis šoko šalia tos platformos.

„Išgirdome viršuje kažkokį triokštelėjimą, – pasakojo jis. – Žmonės pradėjo klykti; nesupratom, kas įvyko. Visiems tai buvo nevilties akimirka.“

„Unidos da Tijuca“ direktorius Ailtonas Freitasas sakė, kad mokyklos platformos prieš karnavalą ne kartą buvo išbandytos.

„Per savaitę išbandėme tris kartus su didesniu svoriu negu vežėme šiandien. Artėjant paradui šiuos bandymus vykdėme kiekvieną dieną. Esame netgi labiau sukrėsti negu jūs, – A.Freitasas sakė žurnalistams. – Nežinau, kas dedasi, bet šiemet Rio karnavalą lydi nesėkmės.“

Keliomis minutėmis anksčiau įvyko nedidelis incidentas per sambos mokyklos „Mocidade Independente“ pasirodymą. Nuo jos ketvirtosios platformos atitrūkus vienai platformai viena šokėja nukrito ant žemės. Mokykla nurodė, kad moteris nenukentėjo.

Sekmadienio vakarą per sambos mokyklos „Paraiso de Tuiuti“ platformos avariją buvo sužeista mažiausiai 20 žmonių, o trijų iš jų būklė buvo sunki. Po šios nelaimės organizatoriai taip pat nusprendė nenutraukti šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius