-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rio de Žaneiro oro uostų darbuotojai paskelbė streiką prieš pat futbolo čempionato atidarymą

Rio de Žaneiro oro uostų darbuotojai ketvirtadienį paskelbė parą truksiantį dalinį streiką, Brazilijai ruošiantis pasaulio futbolo čempionato atidarymui.
Rio de Žaneiro oro uostas
Rio de Žaneiro oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Darbuotojai žadėjo laikytis teismo įpareigojimo užtikrinti 70–80 proc. paslaugų, bet šis streikas bet kokiu atveju sukels nuogąstavimus dėl galimų nepatogumų tūkstančiams futbolo aistruolių, atvykstančių į šį daugybę turistų pritraukiantį miestą per čempionato atidarymą San Paule ir sekmadienį vyksiančias pirmąsias rungtynes Rio de Žaneire.

„Esame brazilai ir toliau sergame už Braziliją, tačiau mūsų pareiga – kovoti už darbininkų teises“, – naujienų agentūrai AFP sakė profsąjungos prezidentas Rui Pessoa.

Profsąjunga ragina išmokėti darbuotojams priedus už labiau įtemptą darbą čempionato laikotarpiu, užtikrinti geresnes darbo sąlygas ir 12 proc. pakelti atlyginimus. Tuo tarpu darbdaviai sutinka algas didinti ne daugiau kaip 8 procentais.

Šis streikas rengiamas po „devynis mėnesius trukusių intensyvių, bet dažniausiai nevaisingų derybų ir trukdymo iš darbdavių pusės“, sakoma profsąjungos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Nacionalinė civilinės aviacijos agentūra sakė stebinti padėtį ir turinti atsarginių planų, jeigu per pasaulio futbolo čempionatą vyktų streikai.

Streikas, kuris turėjo prasidėti vidurnaktį vietos (6 val. Lietuvos) laiku, paveiks du pagrindinius Rio de Žaneiro oro uostus – Galeauno tarptautinį ir Santus Dumonto, aptarnaujančio vietinius skrydžius.

Teismas nurodė oro bendrovių darbuotojams užtikrinti bent 70 proc., o kitų įmonių darbuotojams – bent 80 proc. paslaugų.

Nacionalinė civilinės aviacijos agentūra sakė stebinti padėtį ir turinti atsarginių planų, jeigu per pasaulio futbolo čempionatą vyktų streikai.

Nors skelbiamas tik dalinis streikas, R.Pessoa sakė neabejojantis, kad jis sukels „padarinių“ dėl padidėjusio skrydžių srauto čempionato metu. Rio de Žaneiro oro uostai per dieną turės aptarnauti daugiau nei tūkstantį skrydžių.

Rio de Žaneiras yra vienas iš pagrindinių vartų į Braziliją atvykstantiems užsieniečiams. Iš šio miesto per 40 minučių galima nuskristi į San Paulą, kuriame ketvirtadienį vyks pirmosios čempionato rungtynės tarp Brazilijos ir Kroatijos rinktinių.

Prognozuojama, kad daugiau nei 3 mln. brazilų ir 600 tūkst. užsieniečių keliaus po šalį per pirmenybes, kurių finalinės rungtynės įvyks Rio de Žaneire liepos 13-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius